Dave van der Sluis en Richard van der Zwet voorkomen dat Mustafa Kalkan gevaarlijk wordt.
Dave van der Sluis en Richard van der Zwet voorkomen dat Mustafa Kalkan gevaarlijk wordt. Wim Balke

Zwart-Wit’63 kegelt favoriet FC Horst uit beker

23 oktober 2022 om 18:32 Overig

Ermeloërs verrast in counter

HARDERWIJK Dat bekerderby’s op zich staan, bewees Zwart-Wit’63 tegen FC Horst. De Harderwijkers verloren recent in de competitie met 4-1 en 1-6, maar verrasten de Ermeloërs. die in de tweede klasse vier zeges op rij hadden geboekt. Door late goals van Christijn Geerlings en Marchello Besselsen gaan de Harderwijkers een ronde verder.

Marco Jansen

De Ermeloërs leken hun goede vorm door te trekken want al na 8 minuten lag de 0-1 in het net. Isa Kiziler, die na een botkneuzing in zijn knie zijn eerste officiële minuten maakte, tikte een voorzet van Jeffrey den Besten in. Zwart-Wit’63 had het lastig, maar kwam toch langszij. Bij een counter stuurde Dani van Dijk Quintin Slagtand de diepte in. De snelle aanvaller kapte Reinier Kok uit en stuurde de bal met een fraaie curve naar de verre hoek.

FC Horst kreeg behoorlijke kansen op de 1-2, maar Ronald Lok zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Sander Bruinink en Kiziler mikte langs de verkeerde kant van de paal. Ook Mustafa Kalkan, kwam net tekort.

Na rust ontpopte Kalkan zich als de gevaarlijkste aanvaller bij de Ermeloërs. Hij werd hardhandig afgestopt door Dave van der Sluis, die ontsnapte met geel. De thuisploeg doorstond wat hachelijke situaties en kwam 20 minuten voor tijd op 2-1. Christijn Geerlings stoomde op en schoot de 2-1 binnen. Dani van Dijk verzuimde het duel te beslissen en dat kwam de thuisploeg bijna duur te staan. Uit een corner van Roy Kruse schoot Floris Groenewold de bal hoog in het doel. In de 89e minuut verkeek keeper Tom de Groot zich op een schot van Marchello Besselsen en het lukte FC Horst in zes minuten extra tijd niet meer om penalty’s te halen.

„We hebben mentale veerkracht getoond en gingen bij de 0-1 en de 2-2 niet bij de pakken neerzitten. FC Horst had voetballend het betere van het spel, ik vond ons in balbezit matig. Het compact houden van de linies hebben we, afgezien van het eerste kwartier toen we het lastig hadden, wel goed gedaan. Dat is een teamprestatie”, vond coach Edwin van Nijen. „FC Horst had het lastig om de ruimtes te vinden, wij kregen mogelijkheden in de diepte met onze snelheid.”

Ook Sander Bruinink was dik tevreden. „Het was een zware pot, we moesten veel meters maken. We speelden meer vanuit de controle, bleven goed in onze zone staan en dan kom je als middenvelder beter in de duels.” Christijn Geerlings: „Het zou top zijn als we weer thuis spelen voor een bomvolle tribune. Het kan spoken aan de Parkweg.”

Voor oud-Zwartwitter Mustafa Kalkan was het een pijnlijk verlies tegen zijn oude club. „Zij scoorden uit counters, wij waren met het positiespel erg sterk, maar de scherpte voor de goal was niet goed. Het is zuur dat we zijn uitgeschakeld, dat had ik niet zien aankomen.”

Coach John Martens: „De eerste helft hebben we goed gecontroleerd en ook na de 2-1 hadden we weer een goede fase. We hielden er goed de druk op, dan is het fijn dat die 2-2 nog valt. Maar we scoorden daarvoor niet op de juiste momenten en de 3-2 was een dure misser, die bal ging recht door het midden. Toch was het een mooie middag, we hebben lange tijd niet voor zoveel mensen gevoetbald.”

Dave van der Sluis in duel met Mustafa Kalkan en Isa Kiziler.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie