Bert Vliek namens de organisatie en Daniël Valstar, deelnemer recreantenkoers, kijken uit naar de 49ste Wielerronde van Horst & Telgt. (foto: Marco Jansen)
Bert Vliek namens de organisatie en Daniël Valstar, deelnemer recreantenkoers, kijken uit naar de 49ste Wielerronde van Horst & Telgt. (foto: Marco Jansen) Foto: Marco Jansen

Wielerronde Horst & Telgt weer met publiek

25 juni 2022 om 14:24 Wielrennen

ERMELO De 49ste editie van de Wielerronde van Horst & Telgt op woensdag 6 juli is weer met publiek erbij. Organisator Bert Vliek uit Horst verwacht zo’n 250 mensen in de sponsortent en een zelfde aantal langs het parcours. Vorig jaar kon alleen een handjevol omwonenden de wedstrijd zien. „Nu hebben we weer een volle viptent en veel publiek langs de kant. Schitterend dat dit weer kan, we misten het enorm.”

Vliek (55) is heel blij dat de 48ste editie vorig jaar wel door kon gaan ondanks de coronaperikelen. „We zijn daar onze sponsors dankbaar voor want het was een zware tijd en het kost altijd geld. De sponsoren zijn ons heel erg trouw gebleven, want we hebben nu er meer dan 60. Zonder hen kan zo’n koers echt niet doorgaan. We geven prijzengeld aan de renners, een afdracht aan de KNWU , een vergunning kost geld en we hebben naast de vrijwilligers verkeersregelaars nodig. Ook de jurywagen, geluid en de hekken kosten geld.” Dit keer wordt samengewerkt met alleen Ermelose bedrijven. Ronald Pul van Partyverhuur Ermelo zet de viptent neer, Kristiana Gederte van ’t Zomernest doet de catering en Roelof de Groot staat er met zijn haringkar. Bij Ons Huis is een drinkpunt.

De ronde was al in maart volgeboekt met het maximale aantal van 120 deelnemers, Er is een reservelijst. De koers voor amateurs, eliterenners zonder contract en beloften van 19-22 jaar begint om 20.00 uur en is een criterium over 80 kilometer. „Iets voor 22.00 uur zijn de renners binnen, het gemiddelde ligt boven de 40 kilometer per uur.’’ De Wielerronde van Horst & Telgt is na Ugchelen op 2 juli de vierde van zeven lokale wedstrijden voor het Veluweklassement, met drie klassementen. Na Heerde en Nijkerk leidt Roy Hoogendoorn bij de elite/beloften, Bart Hoolwerf het sprintklassement en Sven Tellegen bij de amateurs. Het wordt ook het afscheid van Jan Hamstra, jarenlang kartrekker van de ronde.
Daniël Valstar (49) doet voor de zesde keer mee met de koers voor ‘local heroes’. Deze recreantenwedstrijd over 30 kilometer (20 rondjes van 1500 meter) start om 18.30 uur. Tot nu toe zijn er 25 deelnemers uit Ermelo, Harderwijk en Putten. Inschrijven kan nog tot en met 3 juli. „In 2014 hoorde ik ‘s middags dat de Wielerronde van Ermelo was, de laatste keer in het dorp. Ik heb me met mijn fietsmaatje Hendrik-Jan Schreurs ingeschreven en toen ben ik winnaar geworden. Ook de eerste keer in Horst & Telgt in 2015 won ik. Daarna was ik altijd tweede, waarvan twee keer een dernykoers. Alleen in 2018 heb ik niet meegedaan.’’ De Ermeloër noemt zichzelf een fanatieke recreant. „Vroeger reed ik mountainbikewedstrijden. Ik vind het leuk om voor eigen publiek in Ermelo rondjes te rijden met mijn fietsmaatjes en daarna gezellig een lekker biertje te drinken met z’n allen. Dit zijn lange vlakke stukken, je kunt goed snelheid houden. Er zijn twee haakse bochten bij het Rodeschuurdewegje en er liggen klinkers bij ons huis. De laatste bocht is heel snel, daar kun je vol gas doorheen.”

Marco Jansen 

ijsselstreeksecretariaat@outlook.com 

www.facebook.com/wielerrondehorstentelgt

www.facebook.com/veluweklassement

Bert Vliek namens de organisatie en Daniël Valstar, deelnemer recreantenkoers, kijken uit naar de 49ste Wielerronde van Horst & Telgt. (foto: Marco Jansen)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie