Bert van den Brink volgt na dit seizoen Carl Aventurin op als trainer van EFC’58.
Bert van den Brink volgt na dit seizoen Carl Aventurin op als trainer van EFC’58. Dimitri Steijlen

Bert van den Brink nieuwe trainer EFC’58

2 februari 2022 om 12:20 Voetbal

ERMELO Bert van den Brink volgt na dit seizoen Carl Aventurin op als trainer van EFC’58. De Harderwijker (48) is momenteel bezig aan zijn vierde jaar bij Stroe.

Dat Aventurin uit Lelystad na drie jaar vertrekt is ‘een wederzijdse beslissing in goede harmonie’, stelt voorzitter Wim-Peter van Panhuis. ,,Carl is een goede trainer met een ontzettend goede instelling. Maar hij twijfelde net als ons of nog een jaar doorgaan het beste is voor EFC. Als jonge jongens op de bank komen omdat het resultaat ook belangrijk is, dan is communicatie ook heel belangrijk. Vandaar dat we naar een ervaren trainer in de buurt hebben gezocht.”

De Ermelose voetbalclub kwam uit bij Bert van den Brink, die met Stroe (4 jaar), BAS (3 jaar), Rood-Wit’58 (2 jaar) Terschuurse Boys (2 jaar) en Hierden (assistent, 4 jaar) de nodige bagage heeft.

,,Hij is een Veluwenaar en we denken dat dit bij ons jonge team met potentie goed past. Ook heeft hij ervaring in de derde klasse, waar we toch naar toe willen en hij is geen clubhopper.’’ Van den Brink had in november al bij Stroe zijn vertrek kenbaar gemaakt. ,,Ik heb het daar fantastisch naar mijn zin, maar een groep die intact blijft moet je wel blijven inspireren, dus was het goed om vroegtijdig aan te geven dat dit het laatste jaar was’’, zegt de Harderwijker. 

EFC’58 vindt hij een club die persoonlijk bij hem past. ,,Er staat een jonge, talentvolle groep en er komt ook een talentvolle lichting aan. De club heeft een brede TC, bestuurlijk is het voor elkaar en de accommodatie ligt er prima bij. Het ging kriebelen en na één gesprek was ik echt enthousiast. EFC is voor mij de beste keus: ze zijn te goed voor de vierde klasse en alle voorwaarden zijn aanwezig om een derdeklasser te worden. Een geweldige uitdaging.’’

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie