Afbeelding
Gertrude de Vries

Nieuwe trainer Hugo van Woudenberg: Slag maken in mentaliteit

22 september 2021 om 12:25 Korfbal

ERMELO ,,Ik weet eerlijk gezegd nog niet goed waar we staan...” Woorden van de nieuwe trainer van Dindoa Hugo van Woudenberg na de eerste competitiewedstrijd na lange, lange tijd. ,,We hebben best veel andere spelers ingepast en dat zal even wennen zijn. We hadden een goede voorbereiding maar onze eerste competitie wedstrijd tegen Tweemaal Zes was helaas wat teleurstellend. De groep wil graag, maar er mag nog wel een tandje bij!”

Na de tweede wedstrijd klonk zijn verhaal niet veel anders. “We moeten een slag maken in mentaliteit”, was zijn conclusie na de 10-16 eindstand tegen KVA. Een pleister op de wonde is dat de Amstelveense tegenstander van afgelopen zaterdag als kampioenskandidaat wordt getipt.

Hoe het is om als speler in een nieuw team te beginnen weet hij als geen ander. Bij ODIK, zijn thuisbasis, en Sparta Nijkerk acteerde hij als speler van het eerste team. En als Hugo van Woudenberg in het team stond, dan kon je niet om hem heen. Dindoa heeft dat vele malen aan den lijve ondervonden. Hij was altijd goed voor een aantal goals.

Met zijn vrouw Linda en twee zonen Huub (11) en Mees (8) woont hij al jaren in Barneveld en is natuurlijk lid van het plaatselijke ODIK. Bij die vereniging helpt hij nog wat bij de ODIK-jeugd, maar zelf korfbalt hij niet meer. Hugo: ,,Dat is niet te doen naast het coachen en trainen van een selectieteam.”

De 42-jarige Van Woudenberg heeft alle korfbalopleidingen als KT2, KT3 en KT4 met een diploma afgerond. Vanaf zijn veertiende stond hij als trainer van jeugdteams op het veld. Voor het achtste jaar staat hij nu aan het roer van een selectieteam. Hij begon bij Sparta Nijkerk, vervolgde bij ODIK en vorig seizoen was hij kortstondig de hoofdtrainer van Oost-Arnhem. Na een bijzonder succesvolle periode bij ODIK met promotie naar de hoofdklasse, leek de weg open voor een succesvolle trainerscarrière in het topkorfbal. Die uitdaging ging hij begin vorig seizoen aan door in te gaan op de aanbieding om bij Oost-Arnhem in de Korfbal League aan de slag te gaan. Er was hem echter niet genoeg tijd gegund om zich waar te kunnen maken. Oost-Arnhem en Van Woudenberg namen al na twee verloren wedstrijden in de Korfbal League afscheid van elkaar.

Toen begin dit jaar bleek dat hoofdtrainer Steven Brink door gezondheidsproblemen zijn contract niet kon verlengen en Dindoa op zoek moest naar een nieuwe trainer, ging er al snel   een telefoontje naar Barneveld. Daar zat immers Van Woudenberg zonder korfbalclub thuis op de bank.

Bij de technische commissie stond Van Woudenberg bekend als een clubmens, met zijn beleving en kijk op korfbal én ervaring zou hij prima kunnen passen bij de huidige selectie. ,,Ik kreeg een telefoontje van Uulke (van Barneveld, voorzitter van de technische commissie) en na een aantal prettige gesprekken te hebben gehad, heb ik toen besloten het te gaan doen. En ik kan tot nu toe niet anders zeggen dan dat ik geweldig ben opgevangen door de mensen van Dindoa. Dindoa heeft een geweldige accommodatie en is een vereniging waar je je snel thuis voelt!”

Het woord ‘gezelligheid’ staat bij zijn thuisvereniging hoog in het vaandel en dat is wat Van Woudenberg ook bij Dindoa ziet. ,,Maar”, zo zegt hij, ,,het gaat niet alleen om gezelligheid, de puntjes moeten eerst goed op de i worden gezet.’’ En dat is wat hij van plan is te gaan doen de komende tijd. De selectie zal dan zeker geconfronteerd worden met zijn motto: dit is het kader, dit zijn de regels.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie