Dindoa in actie.
Dindoa in actie. Rik van den Bos

Dindoa pakt eerste punten in Kampen

28 september 2021 om 14:21 Korfbal

ERMELO Op een benauwde zaterdagmiddag in Kampen kruisten twee puntloze ploegen elkaar in de confrontatie tussen DOS Kampen en Dindoa 1. Belang van de wedstrijd was voor beide duidelijk: winst zou een belangrijk concurrentievoordeel ten opzichte van de directe tegenstander opleveren in de rest van de competitie.

Daar waar in de vorige uitwedstrijd, tegen Tweemaal Zes, de motor haperde in de eerste helft, gebeurde zaterdag precies het tegenovergestelde. De ploeg van Hugo van Woudenberg en Marinus van Ommeren oogde in de openingsfase energiek. Lars van der Velde nam zijn vak bij de hand door de score te openen en verdubbelen. Het andere vak, met Ellen Haverkamp, Naomi Hackenitz, Tom van den Berg en Roy van Boven, kon buigen over een flinke dosis loopvermogen en buitte dat in de eerste helft flink uit. De eerste vier aanvallen van dit vak werden allemaal tot een doelpunt gepromoveerd. DOS vluchtte al snel in de eerste helft in een time-out en haalde al vroeg oudgedienden van het eerste van stal, maar het geel-zwarte schip was al te veel uit koers. Bij rust keek de thuisploeg tegen een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand aan: 2-11.

Na rust wilde Dindoa direct uitlopen en daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooien. Aniek Odding scoorde direct, maar helaas voor Dindoa gooide DOS het in de tweede helft over een andere boeg. Door het spel te ontregelen lukte het de Kampenaren om Dindoa uit het ritme te halen en gesteund door het fanatieke publiek lukte het hen om terug te komen tot 7-13. Dindoa bracht Bjarne Sinneker op de plek van Tom van den Berg en poogde mee te blijven scoren, om DOS niet terug te laten komen. Dit lukte aardig, maar verdedigend bleef men dezelfde fouten maken als in de eerste helft en daar profiteerde de Overijsselse opponent nu wel van. Uiteindelijk bleek Dindoa simpelweg over meer scorend vermogen te beschikken. DOS drong aan, maar daar bleef het bij. Met de wissels van Daphne van den Berg en Jonathan van der Beek consolideerde Dindoa de in de eerste helft opgebouwde voorsprong en stelde men de winst veilig: 10-18.

Hele welkome punten die de moraal goed doen met het oog op de zware wedstrijd volgende week in eigen huis tegen DOS Westbroek, de huidige koploper in de Overgangsklasse B die indruk maakt met sterke wedstrijden tot dusverre. De wedstrijd zal om 15.30 uur beginnen, nadat Dindoa 2 om 14.10 uur tegen dezelfde uitdager zal spelen.