Gemeente Ermelo onderzoekt haalbaarheid van tijdelijke woningbouw op terrein van sportcomplex Calluna.
Gemeente Ermelo onderzoekt haalbaarheid van tijdelijke woningbouw op terrein van sportcomplex Calluna. Getty Images/iStockphoto

Tijdelijke woningbouw terrein Calluna onzeker, gemeente Ermelo onderzoekt haalbaarheid

18 november 2022 om 10:31 Wonen

ERMELO Het is nog geen uitgemaakte zaak dat op het vrijkomende terrein van sportcomplex Calluna tijdelijke woningbouw wordt gerealiseerd. Gekeken wordt of dit haalbaar is binnen de herontwikkeling van het totale gebied.

Bij de herontwikkeling van het Calluna-terrein wordt ook rekening gehouden met de mogelijke ontwikkelingen op het naast gelegen bedrijventerrein Kerkdennen. Dat gebied moet volgens een raadsbesluit uiterlijk in het jaar 2050 zijn omgevormd tot een woongebied. 

NIEUWBOUW DE KLOKBEKER EN AUGUSTINUSSCHOOL

Duidelijkheid is er wel over de nieuwbouw van de basisscholen De Klokbeker en Augustinusschool inclusief kinderopvang. Hierover is een definitief besluit genomen nadat is onderzocht of hiervoor in Ermelo-Zuid nog andere denkbare locaties geschikt waren.

Dat blijkt niet het geval te zijn. Andere toekomstige beschikbare locaties zijn onder meer te klein voor de ruimtebehoefte van het Kindcentrum, liggen te ver van de locaties van de scholen of zijn niet op korte termijn beschikbaar. De scholen verkeren bouwkundig in dusdanig slechte staat dat nieuwbouw niet kan worden uitgesteld. Er wordt nog wel gekeken of appartementen kunnen worden gebouwd bovenop het Kindcentrum.

BOUW WONINGEN OP VERDIEPING SCHOLENCOMPLEX

Daarmee geeft het college invulling aan een motie die door de raad is aangenomen. Hierin is het college opgeroepen te zien of de bouw van woningen op het scholencomplex mogelijk is. Of dat hieraan eventueel een wijkfunctie kan worden gekoppeld.

Er wordt nu in kaart gebracht hoe het gebied verder kan worden ontwikkeld. Daarbij moet worden gekeken naar bijvoorbeeld de ontsluiting maar ook de totale financiële kosten die plannen meebrengen.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie