Afbeelding
Pixabay

Gedoogbeleid recreatiewoning

8 februari 2022 om 10:47 Overig

ERMELO Alle regels die een vlotte woningbouw vertragen moeten terzijde worden geschoven. Daarnaast moet er een tijdelijk gedoogbeleid op het langdurig bewonen komen van passende recreatiewoningen in de gebieden Horst en Telgt, Tonsel en Haspel.

TINY HOUSES Het zijn twee punten uit het verkiezingsprogramma van de VVD in Ermelo voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De bouw van Tiny Houses moet worden gestimuleerd, het scheef wonen (een te lage huur gezien het inkomen) moet worden beëindigd. 

NIEUWBOUW Grootschalige nieuwbouw moet worden gerealiseerd aan de westzijde van Ermelo. De woonwijk Het Trefpunt moet worden uitgebreid zodra de hoogspanningskabel ondergronds zijn gebracht. Twaalf vakantieparken moeten worden omgezet in wonen.

RUIMTE Volgens de VVD moet het goed isoleren van woningen worden gestimuleerd. Het bestaande gasnet mag niet worden weggehaald, er mag ook niet gedwongen worden van het gas af te gaan. Het huidige systeem van afvalverwerking moet in stand worden gehouden.

Ondernemers moet de ruimte worden gegeven en er moeten minder regels voor hen komen. Ook moet hen de mogelijkheid worden geboden creatief te ondernemen. Dat betekent dat ze zelf moeten beslissen wanneer hun winkel open is, ook al is dit op zondag. Leegstand moet worden bestreden.

GRATIS Het gratis parkeren in Ermelo wil de VVD behouden. De rotondes in de Groene Zoomweg in Harderwijk moeten worden aangesloten op de wegen in Ermelo. De VVD neemt afstand van tunnels bij het station en de spoorwegkruising Hamburgerweg/Telgterweg. Kerkdennen moet beter worden ontsloten door de Oude Telgterweg langs de spoorlijn te verlengen tot de Watervalweg en halverwege als spoorwegkruising een tunnel te realiseren met verbinding naar de Volenbeekweg.

CULTUUR Cultureel erfgoed moet worden gekoesterd. Subsidies voor kunst en cultuur worden ondersteund. Er mag niet worden bezuinigd op cultuur, het geld moet wel zo effectief mogelijk worden ingezet. Sportcoaches van Interactie wil de VVD blijven subsidiëren. Ouders van kinderen die het sporten niet kunnen betalen moeten hiervoor een financiële bijdrage van de gemeente krijgen. Gestimuleerd moet worden dat de basisscholen gaan voldoen aan de wettelijke norm dat kinderen twee uren per week lichamelijk onderwijs krijgen.

TARIEVEN De meerjarenbegroting van de gemeente moet voor tenminste drie jaar sluitend zijn. De onroerendzaakbelasting wordt verhoogd met de inflatiecorrectie en de correctie rijksbijdrage. Er moet een actieve grondpolitiek door de gemeente worden gevoerd. De tarieven van de begraafkosten moeten kostendekkend worden. 

Het mantelzorgcompliment moet worden gehalveerd en niet meer in geld worden versterkt. De starterslening moet worden afgeschaft. Aan het onderhoud van de infrastructuur moet voldoende geld worden besteed.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie