Afbeelding
Pixabay

Illegale aanbouw van woning Wethouder Rikkerslaan moet weg

10 mei 2022 om 15:19 Wonen

ERMELO Door de gemeente Ermelo wordt geen vergunning af gegeven voor het toestaan van een woonfunctie in een al gerealiseerde aanbouw van een woning aan de Wethouder Rikkerslaan.

De aanbouw is zonder vergunning gebouwd en dat is voor het Ermelose college reden geweest een handhavingstraject in gang te zetten. Tijdens de bouw is door zowel de toezichthouder als de handhavingsjurist van de gemeente de illegale bouw vastgesteld hetgeen leidde tot een bouwstop. Die is genegeerd met als argument dat er sprake zou zijn van een bouwwerk dat zonder vergunning mag worden gerealiseerd. De eigenaar is meegedeeld dat daarvan geen sprake is. Het college ziet geen reden de aanbouw achteraf te legaliseren. 

Het argument dat door de uitbreiding de woning weer jarenlang mee kan op de woningmarkt en het de huidige bewoners mogelijk maakt om hier langere tijd te wonen overtuigt het college niet. Ook zonder vergunning kan men er blijven wonen. Het wordt niet als een taak van de gemeente gezien het woongenot van de huidige bewoners te vergroten.

Tegen de weigering vergunning te verlenen voor de aanbouw is bezwaar gemaakt. Dat maakt dat de bezwarencommissie wordt geïnformeerd over de weigering een woonfunctie toe te staan.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie