De aan te leggen parkeerplaatsen op de Markt en omgeving komen uit op 15.275 euro per plek.
De aan te leggen parkeerplaatsen op de Markt en omgeving komen uit op 15.275 euro per plek. Wijnand Kooijmans

Parkeerplek in plan Markt Ermelo kost 15.275 euro, fracties nog niet op één lijn wat betreft bomenkap, aantal plekken en standhouders

6 oktober 2023 om 17:38 Verkeer en vervoer

ERMELO De aan te leggen parkeerplaatsen op de Markt en omgeving komen uit op 15.275 euro per plek. Die rekensom maakte wethouder Ronald van Veen tijdens de beeldvormende vergadering over het plan voor de Markt 2.0.

Hoewel de oordeelsvormende raad nog moet komen, blijkt dat één-Ermelo en HEE22 tegen het plan voor de aanleg van 360 parkeerplaatsen zijn waarvan tweehonderdvijftig in de blauwe zone. Han Wilhelm (HEE22) geeft aan zich tegen de noodzakelijke kap van de bomen te keren. Waar voor Peter Garritsen (één-Ermelo) de kosten een belangrijke rol spelen. Hij vindt dat de kosten de bocht uitvliegen.

INSPANNINGSVERPLICHTING

Voor hem is het echter ook de vraag of het college werkelijk verplicht is de 360 parkeerplaatsen aan te leggen gezien een uitspraak van de Raad van State. Het rechtscollege heeft geoordeeld dat een anterieure overeenkomst alleen maar een inspanningsverplichting.

NOODZAAK 360 PARKEERPLAATSEN

Cor Louwerse (CDA) hikt ook tegen de totale kosten van vijf miljoen euro aan. Naast de vraag of het aantal van 360 parkeerplaatsen echt nodig is. Ook vraagt hij zich af of nog bezuinigingen mogelijk zijn. Wat dat laatste betreft zegt wethouder Van Veen dat het CDA niet moet klagen wanneer in dat geval de kwaliteit achterblijft die eerder is afgesproken als het gaat om de inrichting van het centrum. Hij houdt vast aan de afspraak die een eerder college heeft gemaakt ten aanzien van de 360 parkeerplaatsen.

STANDHOUDERS MARKT

Met de Aldi wordt nog gesproken over het gebruik van de leegstaande Coöp-supermarkt tijdens de verbouwing. Meerdere partijen vinden dat de standhouders een plek moeten behouden op de Markt of als alternatief op het plein voor de Aldi. Wethouder Van Veen gaat ook kijken of het aantal plekken voor het parkeren van fietsen kan worden uitgebreid. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie