Het Theehuis op Oud Groevenbeek in de ochtendzon.
Het Theehuis op Oud Groevenbeek in de ochtendzon. Natuurmonumenten

Theehuis Oud Groevenbeek ook op vrijdagmiddag geopend

26 april 2022 om 09:24 Recreatie

ERMELO Het Theehuis van Natuurmonumenten op landgoed Oud Groevenbeek is van 29 april (meivakantie) tot 28 oktober (herfstvakantie) ook op vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur open. 

,,We zien dat sinds de pandemie steeds meer kinderen met hun ouders en/of opa’s en oma’s hun weg naar de buitenspeelplaats vinden. We zijn dan ook blij dat we deze groep straks ook vrijdag na school kunnen ontvangen met koffie, thee, limonade, ijs en lekkers bij het gezellige theehuis”, vertelt Inge van Kampen, boswachter Communicatie en Beleven bij Natuurmonumenten.

BUITEN SPELEN Het Theehuis op Oud Groevenbeek wordt geheel gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij staan klaar om iedereen welkom te heten in het bos, de horeca en de buitenspeelplaats bij het theehuis. Hier kunnen kinderen spelen met water, zand en modder, balanceren over boomstammen, en nog veel meer. Ondertussen kunnen volwassenen zich binnen of bij mooi weer op het terras van het theehuis vermaken.

LANDGOED Landgoed Oud Groevenbeek is de trots van Natuurmonumenten op de Noordwest-Veluwe. Het was vroeger een zelfvoorzienend landgoed en alles is goed bewaard gebleven: de villa, de druivenkas, een boerderij en statige beukenlanen.

Het Theehuis is alleen bereikbaar per fiets of te voet. Parkeren kan op de parkeerplaats van Natuurmonumenten aan de Putterweg/kruising Watervalweg (herkenbaar aan welkomstbord). Adres: Putterweg 238, 3851 VG. Op de reguliere openingstijden op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur blijft iedereen ook van harte welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie