Het bedrijf Tomassen Duck-To kan mogelijk nieuwe dwangsommen tegemoet zien voor overschrijding van de werktijden en het toegestane aantal verkeersbewegingen.
Het bedrijf Tomassen Duck-To kan mogelijk nieuwe dwangsommen tegemoet zien voor overschrijding van de werktijden en het toegestane aantal verkeersbewegingen. Wijnand Kooijmans

Mogelijk nieuwe dwangsommen eendenslachterij Tomassen Duck-To voor aanhoudende overtredingen

26 mei 2023 om 12:00 Politiek

ERMELO Het bedrijf Tomassen Duck-To kan mogelijk nieuwe dwangsommen tegemoet zien van het college van burgemeester en wethouders. Het gaat dan onder meer om overschrijding van de werktijden en het toegestane aantal verkeersbewegingen.

Het bedrijf kreeg voor de betreffende overtredingen al eerder dwangsommen opgelegd maar het maximum bedrag dat daaraan was verbonden is inmiddels bereikt. Wethouder Hugo Weidema: ,,Dat we nu mogelijk nieuwe dwangsommen op gaan leggen is geen maatregel om de kas van de gemeente te spekken. Het is een drukmiddel om te bereiken dat het bedrijf zich aan de voorschriften houdt.”

JURIDISCHE PROCEDURES

De wethouder geeft aan dat inmiddels wordt gewerkt aan de juridische mogelijkheden de eerder opgelegde dwangsommen te innen. ,,Maar dat wordt vermoedelijk een langlopende procedure.” 

Het bedrijf bestrijdt de opgelegde dwangsommen op allerlei wijze. Onder meer door bezwaar aan te tekenen bij de gemeente, de stap naar de rechter te maken en uiteindelijk het besluit aan te vechten bij de Raad van State. Men vindt dat zij zich aan de wet houdt.

AANVRAAG GEWIJZIGDE VERGUNNING

Tomassen Duck-To is voor de gemeente inmiddels het meest ingewikkelde langlopende dossier. Onder meer moet nog een besluit worden genomen over de aangevraagde gewijzigde vergunning door het bedrijf. Een voorstel van het college van burgemeester en wethouders de behandeling van de benodigde verklaring van geen bedenkingen af te geven en de vaststelling van de zienswijzennota uit te stellen, is door de meerderheid van de raad overgenomen.

Dit tegen de zin van Progressief Ermelo en HEE22 die vinden dat de gevraagde vergunning op basis van de beschikbare informatie niet kan worden verleend.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie