Volop bouwactiviteiten op de Markt in Ermelo.
Volop bouwactiviteiten op de Markt in Ermelo. Wijnand Kooijmans

Langlopende dossiers Ermelo nog niet ten einde, vergunning Tomassen Duck-To in de maak

28 oktober 2022 om 11:50 Politiek

ERMELO In de afhandeling van de langlopende dossiers verwacht het Ermelose college van burgemeester en wethouders de vergunningprocedure rond het bedrijf Tomassen Duck-To binnenkort af te ronden.

Er is een ontwerp-beslissing gereed, inclusief de onderliggende nieuwe beoordelingsbesluiten rond het al dan niet noodzakelijk zijn van een onderzoek naar de gevolgen voor natuur en milieu. Hierover is een nieuw besluit noodzakelijk door de regelgeving rondom stikstof.

PALLETHANDEL Voor pallethandel Ten Hove wordt een toekomstbestendig bestemmingsplan opgesteld. De voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels voor tachtig procent afgerond. Het college heeft aangegeven in principe mee te willen werken aan de noodzakelijke legalisering onder voorwaarde dat het plan haalbaar moet zijn. Ook hier speelt stikstof een rol. Met de overige betrokken partijen – vakantiepark Jacarja en de stichting WRBT - zijn gesprekken gevoerd.

ZANDERIJ Ten aanzien van de sanering van de voormalige vuilstort aan de Zanderij heeft het college de voorkeur uitgesproken voor het herstellen van de deklaag. Door de gemeenteraad is aangegeven dat ook het plaatsen van een duurzaam hekwerk tot de mogelijkheden behoort. Het adviesbureau Tauw heeft opdracht gekregen voor het uitvoeren van diverse voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van de herinrichting van het voormalige stort. Er vindt een inventarisatie plaats om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie. De volgende stap is het uitwerken van de verschillende mogelijkheden. In de stort is onder meer asbest aanwezig.

Voor de herinrichting van de Oude Telgterweg in verband met de ontwikkeling van De Zanderij en verkeer vanaf bedrijventerrein Kerkdennen wordt medio november een plan gepresenteerd aan de aanwonenden. Tijdens een informatiebijeenkomst in september zijn de knelpunten kenbaar gemaakt evenals de mogelijke oplossingen. De input hiervan wordt verwerkt in het ontwerp. Het definitieve ontwerp moet in januari 2023 gereed zijn.

MARKT Door de wijziging in de plannen voor de uitbreiding van de Plus en de komst van de Action aan de Markt. Alsmede de beslissing om pas na het realiseren hiervan de Aldi uit te breiden, was er de noodzaak veel tijdelijke voorzieningen te treffen. Hierbij is zo veel mogelijk rekening gehouden met de belangen van alle betrokkenen. De bouw kende wel een slechte start: de sonderingen en daarmee het funderingsplan bleken niet te kloppen. Door snel actie te ondernemen is vertraging voorkomen.

Er wordt door het college een parkeeronderzoek uitgezet ter controle van de uitgangspunten voor de parkeerbehoefte nu er verschillende projecten rond de Markt worden gerealiseerd. Het gaat in feite om een actualisatie van eerder onderzoek. De besluitvorming wordt begin 2023 verwacht. In de begroting is wel geld voor de uitvoering van het plan gereserveerd. De raad moet besluiten over het krediet.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie