Het COA heeft de gemeente laten weten nog geen specifieke afspraken te kunnen maken over de verdeling van de kosten.
Het COA heeft de gemeente laten weten nog geen specifieke afspraken te kunnen maken over de verdeling van de kosten. kris via pixabay

Inzet voor opvang Oekraïners en opvanglocatie vluchtelingen zorgt voor vertraging bij andere zaken

14 januari 2023 om 15:29 Politiek

ERMELO De inzet van medewerkers van de gemeente Ermelo voor de opvang van Oekraïners en de komst van een opvanglocatie voor vluchtelingen maakt dat andere zaken langer op de plank blijven liggen en/of minder snel worden afgehandeld. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van Leo van der Velden (SGP). Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de noodopvang.

In Ermelo gaat het om noodopvang op een locatie van GGz Centraal aan de Horsterweg. Het COA heeft de gemeente laten weten nog geen specifieke afspraken te kunnen maken over de verdeling van de kosten. Daarvoor moet eerst het totale plaatje rond zijn om de locatie te kunnen realiseren. De impact rond de komst van de noodlokaal maar ook de actuele opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne maakt dat op dit moment al een flink aantal medewerkers van de gemeente hiervoor uren maken. Het college onderzoekt nog of de uren worden gecompenseerd door het Rijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie