Op het voormalige voetbalveld aan de Horsterweg gaat Ermelo noodopvang bieden aan 250 tot 300 vluchtelingen.
Op het voormalige voetbalveld aan de Horsterweg gaat Ermelo noodopvang bieden aan 250 tot 300 vluchtelingen. Eigen foto

Tijdelijke opvang 300 vluchtelingen Horsterweg Ermelo

17 oktober 2022 om 12:50 Maatschappelijk

ERMELO Ermelo gaat noodopvang bieden aan 250 tot maximaal 300 vluchtelingen. Met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is overeenstemming bereikt over het inrichten van een tijdelijke noodopvanglocatie op het voormalige voetbalveld aan de Horsterweg. Het gaat om een bosperceelt ussen de Kolbaanweg en het spoor.

Door de Rijksoverheid is meerdere malen een beroep gedaan op de gemeente Ermelo opvang te regelen. Eigenaar van het terrein dat nu is gevonden is GGz Centraal dat heeft aangegeven mee te willen werken aan de inrichting als noodopvanglocatie.

ONWAARDIG Burgemeester Dorine Burmanje is blij met de medewerking van GGz Centraal. ,,Veel vluchtelingen zitten al veel te lang in een onwaardige situatie. We zijn trots op Ermelo als zorgdorp, het past bij ons om mee te helpen in deze situatie. Als gemeente en samenleving kunnen we op deze manier iets betekenen voor vluchtelingen.”

WOONUNITS De gemeente is verantwoordelijk voor de inrichting van het terrein. Het gaat onder meer om de komst van water en elektriciteit maar ook de aanleg van een toegangsweg. Het COA is verantwoordelijk voor de inrichting van het terrein door onder meer het plaatsen van tijdelijke woonunits. De verwachting is dat het nog twee maanden duurt voor het terrein in gebruik kan worden genomen. 

TWEE JAAR De opvang geldt voorlopig voor een termijn van twee jaar met een mogelijke verlenging tot maximaal vijf jaar. De verwachting is dat Ermelo de te maken kosten grotendeels vergoed krijgt door het Rijk. De samenstelling van de groep vluchtelingen die gebruik gaat maken van de tijdelijke noodopvang is nog niet bekend. Op de locatie is straks dag en nacht begeleiding aanwezig en er is altijd een contactpersoon voor omwonenden bereikbaar. 

INLOOPBIJEENKOMST Door de gemeente wordt donderdag 20 oktober vanaf 19.30 uur een inloopbijeenkomst gehouden. Omwonenden van de locatie zijn inmiddels hiervoor persoonlijk uitgenodigd maar ook anderen zijn welkom. Er zijn medewerkers van de gemeente en het COA aanwezig om vragen te beantwoorden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie