Afbeelding
Pixabay

Gemeente int dwangsommen voor geschil bouwwerk en geluidsoverlast

29 augustus 2022 om 11:55 Politiek

ERMELO Door de gemeente Ermelo wordt nog eens zesduizend euro aan dwangsommen ingevorderd van restaurant Lazy Tiger aan de Julianalaan. Hiermee wordt het totaal van 15.000 euro bereikt dat aan dwangsommen is ingelegd.

Inzet is een geschil tussen het restaurant en de gemeente rond een bouwwerk bij het restaurant. Het bedrijf heeft een vergunning aangevraagd dat moet leiden tot legalisatie. Tegen de afwijzing van dat verzoek loopt nog een beroep van het restaurant bij de rechtbank. Men stelt zich op het standpunt dat met de invordering van de dwangsommen moet worden gewacht tot de rechter een besluit hierover heeft genomen.

Door het college wordt het standpunt ingenomen dat het restaurant bijna een jaar heeft gewacht met het aanvragen van de vergunning nadat de gemeente besloot tot optreden. Het bedrijf wordt zelf verantwoordelijk gehouden voor het risico dat men hierdoor heeft gelopen.

Door een uitspraak van de Raad van State verstreek de termijn waarop de overtreding moest zijn beëindigd 27 augustus 2021. Vanaf die datum worden de dwangsommen automatisch verbeurd. 

Het college heeft, conform het advies van de commissie bezwaarschriften, een opgelegde dwangsom vanwege geluidsoverlast door het restaurant in stand gehouden. Naar aanleiding van klachten werd geconstateerd dat tijdens een besloten feest op 11 september de geluidsnormen zijn overschreden. Reden om 24 november een dwangsom op te leggen omdat ook op een andere datum is geconstateerd dat de geluidsnormen werden overschreden. In beide gevallen ziet het college geen redenen waarom zowel van het invorderen van de dwangsommen als het opleggen van een dwangsom moet worden afgezien.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie