Afbeelding
Pixabay

Gemeente int dwangsommen illegaal chalet aan Julianalaan

15 juli 2022 om 08:00 Politiek

ERMELO Door de gemeente Ermelo wordt twaalfduizend euro aan dwangsommen ingevorderd vanwege een illegaal chalet aan de Julianalaan.

Het gaat om een langlopende kwestie waarin de eigenaar van het chalet aangeeft dat is voldaan aan de voorwaarden van de gemeente door het chalet binnen het toegestane bouwblok te brengen. Men is dan ook van mening dat de gemeente geen blijk geeft van een juiste belangenafweging. Volgens de eigenaar gaat het om een bouwwerk dat mag worden gerealiseerd zonder vergunning.

NIET COMPLEET De zaak speelt sinds medio juni 2019. Een ambtenaar van de gemeente heeft de eigenaar laten weten dat permanente bewoning van het chalet is toegestaan maar hiervoor wel een vergunning nodig is. Verzocht is een vergunning aan te vragen. Daaraan werd voldaan, maar de aanvraag bleek niet compleet. De eigenaar is om nadere gegevens gevraagd maar daaraan werd niet voldaan. Reden voor het college van burgemeester en wethouders de aanvraag niet in behandeling te nemen. Daarna is de eigenaar er nog enkele keren op gewezen dat een vergunning noodzakelijk is. Aan die oproep werd geen gevolg gegeven en dat was voor het college reden in september 2020 de eigenaar een dwangsom op te leggen. 

BUITEN BOUWVLAK In oktober 2020 is door de eigenaar alsnog vergunning aangevraagd die echter door het college werd geweigerd. Reden is dat het chalet nog steeds buiten het bouwvlak staat en daarmee geen sprake kan zijn van een goede landschappelijke inpassing. Ook ontbreekt de benodigde bouwvergunning. Geen adequate handhaving en invordering van de dwangsommen zou, zo stelt het college, er toe leiden dat afbreuk wordt gedaan aan het gezag dat behoort uit te gaan van een opgelegde dwangsom. Door de toezichthouder van de gemeente wordt wekelijks gecontroleerd of de overtreding is beëindigd. Maar daarvan is, volgens het college, nog steeds geen sprake.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie