Afbeelding
Foto Unsplash

Hoe sluit je snel een goede bedrijfsautoverzekering af?

13 maart 2024 om 08:22 Partnercontent

Een bedrijfsauto moet je, net als een personenauto, verzekeren voordat je er mee op de openbare weg mag rijden. Heb je dus net een wagen voor je bedrijf gekocht, dan is het belangrijk dat je je zaakjes goed regelt. Gelukkig is het een fluitje van een cent om een goede verzekering voor je auto af te sluiten. Je moet alleen wel weten waar je op moet letten om de perfecte bedrijfsauto verzekering samen te stellen. Weet je eenmaal op welke punten je moet letten, dan sluit je niet alleen een goede, maar ook een voordelige polis af.

Een polis die perfect aansluit bij wat je auto nodig heeft

Een verzekering is bedoeld om je kosten te besparen. Om die reden heeft de Nederlandse overheid ook bepaald dat iedereen met een auto een autoverzekering moet afsluiten. Je kunt echter kiezen welke verzekering je voor je auto wilt afsluiten. Leidend hierin, is de leeftijd van je auto. Naarmate je wagen ouder wordt, zal de dagwaarde ervan lager worden. Dat betekent dat je op een gegeven moment op het punt komt dat het repareren van schade duurder is dan wat je wagen überhaupt waard is. In dat geval kun je beter een andere auto kopen omdat dat voordeliger is. Omgekeerd geldt ook dat een nieuwe wagen juist een hoge dagwaarde heeft en dat schade dus altijd wel hersteld kan worden omdat dit financieel uit kan. Voor iedere leeftijd van een auto is er een speciale verzekering. Dit zijn je opties.

Kies een van deze drie opties binnen de basisverzekering

Heb je een auto gekocht die net uit de fabriek komt rollen, dan is de beste verzekering de allriskverzekering. Met deze polis ben je tegen alle vormen van schade gedekt. Dat maakt deze polis de meest uitgebreide van alle opties die er zijn. Je kunt deze polis nemen voor wagens met een leeftijd van maximaal zes jaar. Heb je een wagen van zes tot negen jaar oud? Dan is het verstandig om voor de WA+ Beperkt Casco verzekering te kiezen. Met dit pakket kun je niet alle schade laten uitkeren, in het bijzonder de schade die jij opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk, maar wel schade door brand, diefstal of een botsing met een dier. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering voor auto’s die negen jaar of ouder zijn. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke plicht en kun je enkel anderen schadeloos stellen. Jij kunt er geen schade mee claimen, omdat je auto daar te oud voor is.

Zorg dat je je verzekering zo goed mogelijk afstemt op je auto

De beste verzekering is een die zo goed mogelijk op je wagen en jouw wensen is afgestemd. Neem je regelmatig passagiers mee in je auto? Neem dan ook een inzittendenverzekering waarmee je eventuele schade aan hen of hun goederen kunt vergoeden. Je kunt ook kiezen voor de eigen vervoerverzekering waarmee je gereedschap en materialen in je auto kunt verzekeren tegen beschadiging en diefstal. Is je wagen al wat ouder? Dan kun je ook pechhulp aan je pakket toevoegen. Zo voorkom je dat je zelf onverwacht voor heel hoge kosten komt te staan. Wil je nu gelijk een bestelautoverzekering afsluiten zzp? Kijk dan gelijk even op de site van je huidige verzekeraar. Wanneer je namelijk al je verzekeringen bij een partij afsluit, kun je ook nog eens profiteren van een mooie pakketkorting. Zo ben je niet alleen heel goed verzekerd, maar ook nog eens tegen een heel scherp tarief. Bekijk snel wat voor jou de beste verzekering voor je bedrijfsauto is!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie