Afbeelding
Foto door Seyi Ariyo via Unsplash

Hoe veilig en verantwoord is het verwijderen van een tattoo?

30 januari 2024 om 14:16 Partnercontent

Over het algemeen denk je natuurlijk goed na voor je een tattoo laat zetten, ondanks dat het soms ook kan gaan om een heel impulsieve actie waar je snel spijt van krijgt. We hebben allemaal onze eigen redenen om een tattoo te laten zetten. Dit doen we omdat het een speciale betekenis heeft, omdat we het doen voor het goede doel of bijvoorbeeld omdat we een tattoo met iemand willen delen als bewijs van de liefde voor elkaar. Zomaar wat voorbeelden. Helaas kan er een moment komen waarop je gewoon niet meer zo blij bent met de tattoo. Je wilt er eigenlijk van af. Wat zijn dan je opties en hoe veilig en verantwoord zijn deze mogelijkheden? Wij geven je meer informatie.

1. Laserverwijdering

Laserverwijdering staat bekend als de meest effectieve en veilige methode voor het verwijderen van tattoos. Wil je een tattoo verwijderen Zwolle, dan kun je naar een gespecialiseerde kliniek voor deze verantwoorde methode. De laserverwijdering techniek gebruikt geconcentreerde lichtstralen om de inktdeeltjes in de huid af te breken. Deze deeltjes worden vervolgens op natuurlijke wijze door je lichaam afgevoerd. Het aantal benodigde sessies hangt af van de grootte, kleur en leeftijd van de tattoo, evenals van je huidtype. Hoewel het proces meerdere sessies kan vereisen, is het resultaat vaak indrukwekkend: een schone, inktvrije huid.

2. Dermabrasie

Dermabrasie is een ouder alternatief waarbij de huid wordt ‘geschuurd’ om de bovenste lagen waar de inkt zit te verwijderen. Deze methode kan effectief zijn, maar het is ook vrij invasieve methode en kan leiden tot littekenvorming of verkleuring van de huid. Het wordt minder vaak gebruikt sinds de komst van geavanceerdere technieken, zoals de lasertherapie van Smooth Laser Clinic.

3. Chirurgische verwijdering

Bij kleine tattoos kan chirurgische verwijdering een optie zijn. Deze methode houdt in dat de tattoo volledig wordt weggesneden en de huid daarna wordt gehecht. Dit is een vrij radicale optie die meestal alleen wordt overwogen voor kleine tattoos en kan leiden tot littekens. Het is een directe methode, maar niet geschikt voor iedereen.

4. Crèmes en lotions

Er zijn diverse crèmes en lotions op de markt die claimen tattoos te kunnen vervagen of verwijderen. Hoewel deze producten aantrekkelijk kunnen klinken vanwege hun gebruiksgemak en lage kosten, is hun effectiviteit vaak beperkt. Deze producten werken meestal oppervlakkig en kunnen de dieper gelegen inkt niet bereiken. Ze kunnen wellicht helpen bij het vervagen van de tattoo, maar een volledige verwijdering is onwaarschijnlijk.

5. Cover-up tattoos

Vaak gaat de voorkeur uit naar het volledig laten verwijderen van een tattoo, maar er is ook nog een andere optie. Een andere manier om met een ongewenste tattoo om te gaan, is door deze te laten bedekken met een nieuwe tattoo. Dit wordt vaak gedaan wanneer iemand de voorkeur geeft aan een andere tattoo in plaats van een volledig schone huid. Het is belangrijk om een ervaren tattoo-artist te vinden die gespecialiseerd is in cover-ups voor het beste resultaat. Met een cover-up wordt er een nieuwe tattoo over de ongewenste tattoo geplaatst, en dit is in de praktijk toch een vak apart. Maak je keuze voor de tattoo-artist dus bewust.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie