Afbeelding
Francisca Meijsser

Mijn baas en ik: Gert en Amber genieten op de heide

2 augustus 2022 om 17:26 Overig Viervoeters

ERMELO Viervoeters en baas zijn vaak trouwe maatjes. Dat geldt zeker voor Amber en haar baas Gert de Beer. Twee keer per dag kun je ze aantreffen op de Groevenbeekse heide of onderweg op de fiets, waarbij Amber in de fietsmand zit. 

Gert is 81 en Amber 11 en ze doen dit zo al jaren. ,,De eerste wandeling is al voor het ontbijt”, zo vertelt Gert, ,,want anders zit ze toch maar te zeuren tot het zover is. We fietsen in vijf minuten naar de hei, weer of geen weer, en dan lopen we daar onze vaste route, bepaald door Amber. Zo komt ze meestal dezelfde honden tegen, en dat is wel zo rustig. We maken niet zulke hele lange wandelingen”, legt Gert uit, ,,maar lang genoeg om fit te blijven.” 

En daar kan Gert uitgebreid over verhalen. Nog niet zo lang geleden is hij ernstig ziek geweest. ,,Dat ik zo goed ben hersteld heeft ongetwijfeld ook met mijn conditie te maken. Die is door al dat wandelen steeds goed op peil.” Gert heeft eigenlijk altijd wel honden gehad en in de zestig jaar dat hij nu in Ermelo woont heeft hij de omgeving goed leren kennen. Dat kwam ook wel door zijn werk bij defensie, waar hij werkte bij de telefoondienst. Tevens reden waarom hij toentertijd vanuit Soest naar Ermelo verhuisde. ,,Ermelo was toen nog een Veluws dorp en geen dorp op de Veluwe. Je kon er nog met de auto over de Groevenbeekse heide rijden; de Hamburgerweg en de Oude Telgterweg waren zandwegen. Toch is het na al die jaren nog steeds genieten op de hei.” Op zijn mobiel staan prachtige foto’s van bloeiende distels. ,,Ik neem mijn telefoon altijd mee, ook voor als er iets zou gebeuren natuurlijk.” In de middag bezoeken baas en hond nogmaals de hei. Gert blijft op de fiets zitten en Amber loopt alleen. ,,Dan speelt de leeftijd of misschien toch de nasleep van de corona me parten. De belangstelling die ik krijg met mijn hond houdt me gelukkig toch ook jong.”

Francisca Meijsser

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie