De te slopen woningen aan de Hamburgerweg
De te slopen woningen aan de Hamburgerweg Wijnand Kooijmans

Ontsluiting elf woningen via Hamburgerweg of Oude Telgterweg? Raad Ermelo stelt besluit weer uit

15 september 2023 om 18:00 Nieuwbouw

ERMELO Het besluit over de ontsluiting van elf te bouwen woningen aan de Hamburgerweg blijkt niet gemakkelijk voor de raad van Ermelo. Terwijl de raad werd gevraagd nu een definitief besluit te nemen en de woningen te ontsluiten via de Oude Telgterweg werd uiteindelijk besloten de beslissing opnieuw uit te stellen.

Indirecte aanleiding was een amendement van VVD, Progressief Ermelo en HEE22 de ontsluiting via de Hamburgerweg te doen plaatsvinden. Dat leidde tot de nodige onderlinge discussie tussen de partijen. Wethouder Ronald van Veen gaf aan dat de keuze voor de Hamburgerweg leidt tot een flinke vertraging van het plan. Er moet dan een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. Dat neemt, zo verwacht de wethouder twee tot drie jaar in beslag. 

UITKOMST EXTRA ONDERZOEK

De raad had in een eerder stadium gevraagd om een extra onderzoek door het bureau Goudappel. Uitkomst was dat het bureau zich niet uitspreekt tegen een ontsluiting op de Hamburgerweg, maar wel voorkeur heeft voor een ontsluiting via de Oude Telgterweg. Volgens wethouder Van Veen is daarmee de voorkeur voor ontsluiting via de Oude Telgterweg aangetoond.

BEPERKTE VERSCHILLEN

De voorstanders van de ontsluiting via de Hamburgerweg vinden echter dat de verschillen tussen ontsluiting tussen beide wegen maar beperkt is. Dat bracht uiteindelijk René Arts (Progressief Ermelo) er toe voor te stellen het rapport als raad nog eens te bespreken in een openbare oordeelsvormende vergadering. Dat voorstel kreeg groen licht met alleen één-Ermelo tegen

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie