Het Shanty en Gezelligheidskoor Ermeluiden vierde zijn 20e verjaardag met een jubileumoptreden in een bomvol theater De Dialoog.
Het Shanty en Gezelligheidskoor Ermeluiden vierde zijn 20e verjaardag met een jubileumoptreden in een bomvol theater De Dialoog. Ed Keizer

Volle zaal voor benefietconcert shantykoor Ermeluiden in De Dialoog Ermelo is kers op de taart, overhandiging 20-jarig jubileumboek

2 oktober 2023 om 18:00 Muziek

ERMELO Het Shanty en Gezelligheidskoor Ermeluiden vierde zijn 20e verjaardag zaterdag 30 september met een jubileumoptreden in een bomvol theater De Dialoog. De arrangementen, geschreven door accordeonist Henk Nes en dirigent Ton de Kruijff werden mede dankzij de uitstekende akoestiek en de techniek van de vernieuwde Dialoog door het 40-koppige koor bijna professioneel uitgevoerd.

Jan Togtema laat namens het bestuur weten: ,,De koorleden, met een gemiddelde leeftijd van ruim 76 jaar, werden gestimuleerd door het enthousiaste publiek. Een hele prestatie, want ook ’s middags tijdens de generale repetitie en soundcheck hadden ze de koorleden al twee uur moeten staan.”

EXTRA DIMENSIE DOOR GASTOPTREDENS

Verrassend voor het publiek was dat de overwegend maritieme songs een extra dimensie door bijdragen van de bekende Ermelose doedelzakspeler Jaco Koster en de uitstekende (gast)gitarist Niels Bakker bij het zingen van Mull of Kintyre van Paul McCartney en Sailing Home van Piet Veerman.

OVERHANDIGING CHEQUE AAN BART VAN LOO 

Voorzitter Henk van de Broek van het maatschappelijk betrokken koor overhandigde twee cheques van 5.000 euro elk aan Stichting Bart Overwint en de Veluwse Wens Ambulance. Heel ontroerend was dat de 7-jarige Bart van Loo zelf de cheque in ontvangst mocht nemen. Als extra verrassing kreeg hij ook nog een ‘echt horloge’.
Arie van Buuren, die als man speaker de zangnummers op humoristische wijze aankondigde, maar ook voorzitter is van de Stichting Bart Overwint, was daarbij evenals als vele toeschouwers duidelijk geemotioneerd.

WAARDERING

Ook wethouder Weidema, de gehele avond aanwezig, sprak namens de gemeente Ermelo zijn dank en waardering uit voor de betekenis van Ermeluiden voor de Ermelose samenleving.

BOEK TERUGBLIK 20 JAAR ERMELUIDEN

Ter gelegenheid van het jubileum mocht de 92-jarige Els Otten, echtgenote van de initiator, oprichter en eerste voorzitter van Ermeluiden Hans Otten, het eerste exemplaar van het boek ‘Terugblik 20 jaar Shanty- en Gezelligheidskoor Ermeluiden’ in ontvangst nemen. Dit boek is geschreven door koorlid en medeoprichter Arthur Kohlman. 

Ook heeft Arthur dankzij een uniek archief aan beeldmateriaal een 30-minuten film gepresenteerd tijdens het concert aan zowel het koor als aanwezige publiek.

AFTER-PARTY

Na afloop was er gelegenheid na te praten tijdens een after-party met een muzikale invulling door de B-Eagles uit Ermelo, waarbij ook de medewerkers van De Dialoog en Interactie Sport zich uitstekende gastheren toonden.

Het boek ‘Terugblijk 20 jaar Shanty- en Gezelligheidskoor Ermeluiden’ is te bestellen voor 15 euro via info@ermeluiden.nl..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie