Secretaris Dick te Brake en voorzitter Bas van der Mooren bij de receptie van 125 jaar Oranjevereniging Ermelo in de Muzenhof.
Secretaris Dick te Brake en voorzitter Bas van der Mooren bij de receptie van 125 jaar Oranjevereniging Ermelo in de Muzenhof. Jan de Roo Fotografie

Ermelose oranjeverzamelaars exposeren memorabilia Koninklijk Huis ter ere van 125-jarig bestaan Oranjevereniging

29 september 2023 om 09:05 Activiteiten

ERMELO De Oranjevereniging van Ermelo viert in 2023 haar 125-jarig bestaan. In het kader van dit jubileum heeft de Vereniging Historisch Ermeloo in samenwerking met de Oranjevereniging Ermelo een speciale tentoonstelling ingericht in De Fabriek, aan de Hamburgerweg 189 in Ermelo.

De Ermelose oranjeverzamelaars Herman Brand en Jan Geitenbeek hebben voor deze expositie bijzondere en unieke stukken uit hun collectie beschikbaar gesteld. 

REGEREND VORSTEN KONINKLIJK HUIS

De regerend vorsten van het Nederlands Koninklijk Huis van de afgelopen 125 jaar, komen in deze tentoonstelling voorbij. Uiteraard is er ook aandacht voor het huidig koningspaar. Allerlei memorabilia, zoals oude jubileumborden, herdenkingsbekers, boekwerken, brochures en foto’s van oud-Ermelo, zijn in de tentoonstelling te bewonderen. Tevens draait tijdens de tentoonstelling een presentatie met foto’s van de activiteiten van de Oranjevereniging in Ermelo, uit het verleden maar ook van recentere datum.

De jubileumexpositie is voor iedereen toegankelijk, iedere zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur, in de periode van 30 september tot en met 25 november. De toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie