Shantykoor Ermeluiden tijdens een van de vele optredens in het 20-jarig bestaan.
Shantykoor Ermeluiden tijdens een van de vele optredens in het 20-jarig bestaan.

Shantykoor Ermeluiden viert 20-jarig bestaan met shantyfestival bij De Enk en jubileumconcert in de Dialoog Ermelo

18 juli 2023 om 15:31 Muziek

ERMELO Shantykoor Ermeluiden, een gerenommeerd koor dat bekend staat om zijn enthousiaste zeemansliederen, viert dit jaar een mijlpaal: het 20-jarig jubileum. Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis organiseert het koor, in samenwerking met twee andere vooraanstaande koren, een Shantyfestival op zaterdag 19 augustus in het centrum van Ermelo. 

Daarnaast zal er op zaterdag 30 september een uniek goede doelen-jubileumconcert plaatsvinden in de Dialoog van Ermelo, waarbij de opbrengst van het concert ten goede komt aan ‘de wensambulance’ en ‘Stichting Bart overwint’. 

VERTOLKEN VAN ZEEMANSLIEDEREN

,,Voor ons is het 20-jarig jubileum een moment van trots en dankbaarheid. Al jaren doen we waar we met elkaar blij van worden: het vertolken van zeemansliederen voor het grote publiek. Het is voor ons dan ook logisch dat we ons jubileum vieren samen met de inwoners van Ermelo”, aldus Ton de Kruijf, dirigent van Shantykoor Ermeluiden en een van de organisatoren van het concert en het festival. 

,,We kijken uit naar zowel het festival als het goede doelenconcert, waarbij de rijke maritieme tradities tot leven komen in onze gezamenlijke optredens en we het publiek betoveren met onze harmonieën en enthousiaste zangkunsten.”

DRIE SHANTYKOREN TREDEN OP BIJ DE ENK

Het Shantyfestival zal plaatsvinden op 19 augustus op het Pauwenplein. Tijdens deze dag zullen de drie koren, Shantykoor Ermeluiden, Schuytenvaerders uit Tubbergen en De Vrouwen van Schipper Kee uit Barneveld optreden op De Enk in Ermelo. De bezoekers kunnen zich verheugen op een divers repertoire van aanstekelijke zeemansliederen en meeslepende harmonieën die de rijke maritieme tradities weerspiegelen.

CONCERT IN DE DIALOOG VOOR GOEDE DOELEN

Op 30 september zal Shantykoor Ermeluiden opnieuw schitteren, ditmaal tijdens het goede doelenconcert in de Dialoog. Dit concert heeft niet alleen tot doel het jubileum te vieren, maar ook om iets terug te geven aan de gemeenschap. Het koor zal worden vergezeld door de talentvolle doedelzakspeler Jaco Koster, die met zijn indrukwekkende muzikale vaardigheden het concert zal verrijken. De opbrengst van het concert wordt gedoneerd aan twee goede doelen: De Veluwse Wensambulance en Stichting Bart Overwint, waarmee Shantykoor Ermeluiden zijn betrokkenheid bij de maatschappij wil benadrukken. ,,Het 20-jarig jubileum belooft een onvergetelijk jaar te worden, vol met muzikale hoogtepunten en een sterke verbinding met de gemeenschap”, besluit De Kruijf. 

KAARTVERKOOP

Het Shantyfestival op 19 augustus is gratis toegankelijk. Kaarten voor het goede doelenconcert op 30 september bedragen 12,50 euro. Deze zijn vanaf zaterdag 1 augustus verkrijgbaar bij de VVV in Ermelo, direct bij de leden en daarnaast te bestellen via info@ermeluiden.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie