Scheidens raadslid Monique van den Broek van VVD Ermelo ontvangt koninklijke onderscheiding.
Scheidens raadslid Monique van den Broek van VVD Ermelo ontvangt koninklijke onderscheiding. Jan de Roo Fotografie

Scheidend raadslid Monique van den Broek van VVD Ermelo benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

25 mei 2023 om 10:12 Mensen

ERMELO Monique van den Broek is bij haar afscheid als raadslid voor de VVD benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden haar in de raadszaal opgespeld door burgemeester Hans van Daalen.

Helemaal onverwacht kwam de onderscheiding niet. Het is gebruikelijk dat een koninklijke onderscheiding wordt toegekend aan personen die lange tijd lid zijn van de raad. Van den Broek is in totaal 23 jaar actief geweest in de lokale politiek in Ermelo, zij het met enige tussenpozen. Veel van deze jaren was ze fractievoorzitter. Bij haar afscheid acteerde ze in de rol van waarnemend fractievoorzitter vanwege de afwezigheid na een ongeval van Herma van der Weide. Die neemt nu deze rol weer over. 

UITLOPEN RAADSVERGADERINGEN

Van den Broek vertrekt omdat ze het raadslidmaatschap steeds moeilijker vindt te combineren met haar werk bij de afdelingen verzekeringen van de Rabobank. Mede door het steeds meer uitlopen van raadsvergaderingen. En het daarna niet direct kunnen slapen met als gevolg nog later naar bed. 

TROUW AAN DE VVD

Van Daalen wijst erop dat het raadslidmaatschap niet eindigt bij het verlaten van de raadszaal maar dat een raadslid eigenlijk altijd paraat staat voor andere bijeenkomsten of als aanspreekpunt voor burgers, tot in de supermarkt toe. Ook Herma van der Weide sprak woorden van dank aan Monique van den Broek en prees haar trouw aan de VVD. Beiden hebben elkaar toevallig ontmoet in 1995 toen zij beiden in Ermelo kwamen wonen. ,,Je droeg toen een rok. Dat heb ik daarna nooit weer gezien.” Een hartensteen, gevonden in Kreta, werd door Van der Weide aan het vertrekkende raadslid aangeboden.

Van den Broek wordt opgevolgd door Gert Jan Brouwer die al ervaring heeft opgedaan door het tijdelijk raadslidmaatschap tijdens de afwezigheid van Van der Weide. Door het afleggen van de eed werd hij geïnstalleerd door burgemeester Van Daalen.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie