Burgemeester Hans van Daalen van Ermelo gaat de raad binnenkort informeren over de stand van zaken over de natuurbrandbestrijding.
Burgemeester Hans van Daalen van Ermelo gaat de raad binnenkort informeren over de stand van zaken over de natuurbrandbestrijding. pixabay

Zorgen over natuurbrandbestrijding: raad stelt vragen over dicht gegroeide brandgangen en beschikbaarheid materieel brandweer Ermelo

7 februari 2023 om 14:07 Natuur en milieu

ERMELO Burgemeester Hans van Daalen gaat de raad binnenkort informeren over de stand van zaken over de natuurbrandbestrijding. Aanleiding zijn vragen van twee raadsleden. Evelien Kars deelt de zorg die er is over een toename van het aantal natuurbranden en de intensiteit daarvan. Om die reden moet er volgens haar voldoende aandacht zijn voor het aanwezige materieel waarover de brandweer Ermelo kan beschikken. Dat is haar ook op het hart gedrukt tijdens een werkbezoek aan de brandweer. 

Gert Jan Brouwer (VVD) ziet dat veel brandgangen die in het verleden zijn aangelegd om branden te stoppen of te vertragen dicht zijn gegroeid. Voor hem reden te vragen of het beleid rond de bestrijding van natuurbranden is gewijzigd. Van Daalen geeft aan dat het benodigde materieel binnen de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland zeker regelmatig onderwerp van gesprek is en later de raad breder gaat informeren over de stand van zaken.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie