Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn drie inwoners van de gemeente Ermelo koninklijk onderscheiden.
Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn drie inwoners van de gemeente Ermelo koninklijk onderscheiden. Gemeente Ermelo

Koninklijke onderscheiding voor echtpaar Van der Heiden-Bultman en G.D. van Loo uit Ermelo

26 april 2023 om 19:00 Mensen

ERMELO Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn drie inwoners van de gemeente Ermelo koninklijk onderscheiden. Onder hen het echtpaar Van der Heiden. Alle drie werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en kregen de versierselen opgespeld door burgemeester Hans van Daalen.

Het echtpaar Van der Heiden-Bultman vangt sinds 1990 kinderen op via verschillende pleegzorgaanbieders, vooral in de crisisopvang. Ze staan dag en nacht voor de kinderen klaar terwijl het paar zelf zes kinderen heeft en inmiddels ook kleinkinderen. De pleegkinderen hebben vaak een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en een intensieve zorgbehoefte. In de loop der tijd heeft het echtpaar tientallen kinderen tijdelijk en soms ook voor lange tijd onderdak geboden. Zo woont een 17-jarig meisje vanaf haar geboorte bij hen en ook een 3-jarig jongetje met een grote zorgvraag.

G.D. van Loo is vooral bekend voor zijn werk voor de oudheidkundige vereniging Ermeloo die dertienhonderd leden telt. Hij ontwierp onder meer de verenigingswebsite en was hiervan ook de beheerder. Gedurende acht jaar was hij lid van het comité Open Monumentendag Ermelo waarvan hij in die periode ook de website beheerde en het programma vertaalde naar onderwijsactiviteiten voor jongeren. Nu nog maakt hij omgevingsbeelden met drones ten behoeve van de beeldbank en website. Van zijn hand verschenen ook negentien heemkundige publicaties. Van Loo is verder onder meer jaren vrijwilliger geweest bij Museum Het Pakhuis in Ermelo en was secretaris van de afdeling Amersfoort van de Vereniging Experimenteel Radio Onderzoek Nederland (Veron). Van deze organisatie is hij nu nog lid van de landelijke beroepscommissie en zet hij zich in voor het beslechten van geschillen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie