Benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens de jaarlijkse lintjesregen in de theaterzaal van De Dialoog.
Benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens de jaarlijkse lintjesregen in de theaterzaal van De Dialoog. Jan de Roo Fotografie

Bewoners Ermelo benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

26 april 2022 om 13:17 Mensen

ERMELO Vier inwoners van Ermelo zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens de jaarlijkse lintjesregen. De versierselen werden hen in de theaterzaal van De Dialoog opgespeld door burgemeester Dorine Burmanje.

D. Bleijenberg-Wagemakers is inmiddels 82 jaar maar is als oprichter van het muziek duo Het Klein Concert nog steeds actief. Samen met haar zoon treedt ze belangeloos op in kerken, zorginstellingen en verenigingen. Een jaar geleden nam ze afscheid als secretaris van de Vrouwen Probus Club Ermelo waar ze de administratie opzette. Van 1992 tot 2012 was Wagemakers vrijwilliger bij de christelijke Harmonie Crescendo, daarnaast was ze voorzitter van het NVVH Vrouwennetwerk en vrijwilliger bij het bezoekerscentrum van Het Geldersch Landschap en Kasteelen in Staverden waar ze onder meer rondleidingen verzorgde en het informatiecentrum onderhield.

BEMOEDIGEND WOORD N. Schoenmaker - van Bentum (64) was tot rond 2003 werkzaam als verzorgende bij de stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe tot ze vanwege ziekte moest stoppen. Sinds 2010 tot op de dag van vandaag is ze vrijwilliger bij de inloopwinkel van de stichting Oase waar ze voor iedere gast een bemoedigend woord heeft en hen trakteert op een kopje koffie of thee met een plan ontbijtkoek. Sinds 2012 is ze mantelzorger voor een oudere dame en haar dementerende partner. De laatste is inmiddels overleden. Sinds diens dood komt de dame drie dagen in de week eten bij Van Bentum en haar echtgenoot. Tevens is ze ondersteuner van een man die een nierziekte heeft.

NEGENHONDERDDUIZEND EURO N. Poolen (65) is eigenaar van Poolen Organisatie Advies. Van 2012 tot 2016 was hij projectdirecteur van Ruimte voor de Waal, onderdeel van het landelijk programma Ruimte voor de Rivier. Vier jaar lang was hij lid van het Boeldagcomité. Van 1983 tot 1989 was Poolen voorzitter van de motor- en automobielclub (MAC). Voor deze vereniging zetter hij puzzelritten uit en was hij mede verzorger van het clubblad. Vijf jaar lang was hij organisator van de Taptoe Ermelo waar hij tevens de sponsorwerving verzorgde. Van 2003 tot 2008 was hij de gedecoreerde voorzitter van molenstichting De Koe. In deze functie realiseerde hij o.a. de benodigde negenhonderdduizend euro die voor de herbouw noodzakelijk was. Tussen 2013 en 2021 tevens vrijwilliger bij de Nieuw Apostolische Kerk in Harderwijk.

DRIE FRONTEN A. Sierksma - van Dijk is op 71-jarige leeftijd nog actief op drie fronten. Vanaf 1994 tot nu is ze scriba van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Ermelo, houdt ze de ledenadministratie bij en levert bijdragen aan het kerkblad. Sinds 2014 tot vandaag de dag is ze vrijwilliger bij molenstichting De Koe. Hier maakt ze bezettingsroosters en zorgt ze er met anderen voor dat producten klaar worden gemaakt voor de verkoop. Sinds 2016 is ze bovendien actief als verkoopmedewerker bij de kringloopwinkel in Ermelo.Tussen 1991 en 2007 was Van Dijk tevens secretaris van de Christelijke Oratorium Vereniging Putten, een functie die zij van 2019 tot 2021 opnieuw vervulde.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie