Afbeelding
Pixabay

Misverstand over rol buurtvereniging Horst en Telgt

1 juni 2022 om 13:40 Duurzaamheid

PUTTEN/ERMELO De provincie Gelderland houdt inloopspreekuren over windpark Horst en Telgt op 1, 8 en 9 juni. Een eerste kennismaking is geweest. Er is echter door publicaties van de provincie een misverstand ontstaan. De buurtvereniging is geen initiatiefnemer bij de plannen voor windmolens, laat buurtvereniging Horst en Telgt weten. 

Afgelopen tijd waren er vragen over de rol van de buurtvereniging. Per abuis werd de buurtvereniging als initiatiefnemer van het windpark genoemd. Dat is niet correct. In het verleden heeft de buurtvereniging een initiërende rol gehad bij de selectie van de ontwikkelaars voor een windpark met als doel om de opbrengsten van het windpark zoveel mogelijk in het gebied te houden. 

Nu het planproces start neemt de buurtvereniging deel aan de klankbordgroep om de belangen van de buurt te kunnen behartigen. Daarnaast blijven ze in contact met Prowind en de coöperatie Veluwe Energie – de beide initiatiefnemers voor het windpark- om ervoor te zorgen dat de gemaakte afspraken worden nagekomen.

KENNISMAKING Provincie Gelderland organiseerde een eerste kennismaking met de inwoners van het projectgebied en andere belangstellenden. Op de avond konden inwoners via gesprekken en kaartjes hun reacties en aandachtspunten meegeven aan het voltallige projectteam. Reacties gingen onder andere over betrokkenheid, de lokale normen en financiële participatie. Daarnaast wilden mensen ook meer concrete informatie en kaartmateriaal. Ook werd er vaak gesproken over diverse plannen die in dit gebied spelen. Het verslag van de avond staat op de projectwebsite.

Jan van der Meer, energietransitie en klimaat: ,,Ik heb bij de ingang veel mensen kunnen verwelkomen en later ook veel mensen gesproken. Het was goed om alle reacties te horen. Begripvolle reacties waarmee de noodzaak voor duurzame energie werd onderschreven.  Sommige gesprekken waren best pittig. We zullen niet iedereen kunnen overtuigen, maar we zorgen wel voor een zorgvuldig proces.”

De inloopbijeenkomst op 17 mei en de digitale bijeenkomst op 18 mei trokken zo’n 80 mensen. De inloopbijeenkomst was vooral bedoeld om met elkaar kennis te maken. Het voltallige projectteam van de provincie en de beide gemeenten Ermelo en Putten was aanwezig inclusief de bestuurders van provincie en gemeenten en de initiatiefnemers.
 

DATA
Woensdag 1 juni van 19.30 tot 21.00 uur in buurtgebouw Ons Huis in Horst.
Woensdag 8 juni van 19.30 tot 21.00 uur digitaal vanuit de stoel thuis.
Donderdag 9 juni van 19.30 tot 21.00 uur in de trouwzaal van het gemeentehuis van Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie