Afbeelding
Foto: Pixabay

Ermelo kiest voor plannen Prowind

9 juli 2021 om 17:33 Algemeen

ERMELO - Door de gemeente Ermelo wordt medewerking verleend aan de bouw van windmolens in het gebied langs rijksweg A28. Hiermee wordt ingestemd met het principeverzoek van Prowind, de buurtvereniging Horst en Telgt en Veluwe-Energie.

Wijnand Kooijmans

 Gelijktijdig wordt het principeverzoek van RWE afgewezen. Het plan van Prowind wordt ook gesteund door de gemeente Putten. In principe voorziet het plan in de bouw van zeven windmolens maar mogelijk wordt dit aantal uitgebreid naar tien.

Volgens het Ermelose college van burgemeester en wethouders zijn beide plannen conflicterend met elkaar. In technisch opzicht is het niet mogelijk beide initiatieven naast elkaar te ontwikkelen. Het verzoek van RWE levert minder energie op hetgeen bij de keuze is betrokken. Nadere samenwerking tussen beide initiatieven lijkt niet haalbaar. RWE heeft aangegeven zich te verzetten tegen de keuze.

Bij de nadere uitwerking van de plannen moet wel aandacht aan veel zaken worden besteed. Het gaat om geluid, ecologie, luchtvaart, de afstanden tot rijksweg A28, externe veiligheid, straalpaden, de radar van defensie, landschap, recreatie en toerisme. Dat zijn aspecten die de daadwerkelijke aanleg in de weg kunnen staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie