Wethouder Ronald van Veen gaat met de directie van GGz Centraal in gesprek over de mogelijkheden toch weer een dierenweide te realiseren op het landgoed Veldwijk.
Wethouder Ronald van Veen gaat met de directie van GGz Centraal in gesprek over de mogelijkheden toch weer een dierenweide te realiseren op het landgoed Veldwijk. Pixabay

Gemeente Ermelo maakt zich hard voor nieuwe dierenweide Veldwijk

19 januari 2023 om 12:00 Dieren

ERMELO Wethouder Ronald van Veen gaat met de directie van GGz Centraal in gesprek over de mogelijkheden toch weer een dierenweide te realiseren op het landgoed Veldwijk. Die was ineens verdwenen omdat de instelling niet in staat is de exploitatie te blijven bekostigen.

Door de gemeenteraad van Ermelo werd, met alleen de stem van de SGP tegen, een motie aangenomen op initiatief van Progressief Ermelo waarin aan GGz Centraal meer duidelijkheid wordt gevraagd over de mogelijkheden en randvoorwaarden voor het opzetten van een nieuwe dierenweide. 

MAATSCHAPPELIJK BELANG DIERENWEIDE

Initiatiefnemer Evelien Kars geeft aan dat er al twee partijen en de initiatiefnemer voor de petitie met vijfhonderd handtekeningen Nienke Reuver bereid zijn de nieuwe dierenweide voor hun rekening te nemen. En daarmee kost de komst van de dierenweide de gemeente ook geen geld. Gewezen wordt door alle partijen op het grote maatschappelijk belang van de dierenweide voor de inwoners van Ermelo. Meerdere raadsleden hebben, al dan niet met kinderwagen en met de benenwagen of de fiets, wel langs de dierenweide gelopen of gefietst. De dierenweide behoort gewoon bij Ermelo zo wordt aangegeven.

GENOEGDOENING 

Han Wilhelm, jarig op de dag van de raadsvergadering, ziet de terugkeer van de dierenweide bovendien als een genoegdoening. Dat voor de kap bij de realisatie van de bouwplannen op Het Hooge Riet, het teloor gaan van een bosje aan de Oude Telgterweg en het verlies aan het foeragegebied van de das aan de Horsterweg voor de eventuele komst van een locatie voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen. 

TOEZEGGING WETHOUDER VAN VEEN

De dierenweide wordt gezien als een geliefde plek voor de inwoners en deels ook voor de cliënten van GGz Centraal. Pieter Stam (SGP) onderschrijft het maatschappelijk belang. Dat zijn fractie desondanks tegen de motie stemt houdt verband met het gesprek dat wethouder Van Veen al heeft toegezegd te gaan voeren. En daarmee overbodig is. Hij vreest anders een stortvloed aan moties rond zaken waarin al een toezegging is gedaan.

Wethouder Van Veen gaat het gesprek in februari aan en informeert de raad daarna over de uitkomsten.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie