Het besluit de dierenweide op het landgoed Veldwijk op te heffen heeft geleid tot verontwaardigde reacties en teleurstelling bij veel inwoners van Ermelo.
Het besluit de dierenweide op het landgoed Veldwijk op te heffen heeft geleid tot verontwaardigde reacties en teleurstelling bij veel inwoners van Ermelo. Archief | Pixabay

Vragen en boze reacties na besluit opheffen dierenweide landgoed Veldwijk

3 november 2022 om 09:00 Dieren

ERMELO Het besluit de dierenweide op het landgoed Veldwijk op te heffen heeft geleid tot verontwaardigde reacties en teleurstelling bij veel inwoners van Ermelo. Voor Alies Vrijhof, raadslid één-Ermelo reden vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders over de gang van zaken.

Tijdens de oordeelsvormende vergadering over het bestemmingsplan Zorgpark Ermelo is de dierenweide onderwerp van gesprek geweest naar aanleiding van een brief van een inwoner die zich zorgen maakte over het voortbestaan. 

Daarbij is aangegeven dat de Dierenweide niet aan de orde was, omdat deze buiten het toen op tafel liggende plan ligt. Wel is besproken dat er gekeken wordt naar het realiseren van een dierenweide op kleinere schaal met de toezegging van GGz Centraal dat onderzocht wordt of dit haalbaar is. Onder meer of de dierenweide past bij de behandeling van de patiënten.

Damherten verplaatsen

Het verbaast Vrijhof dat 25 oktober ineens door GGz naar buiten wordt gebracht dat de dierenweide wordt opgeheven en dit met een behoorlijke snelheid. De damherten worden half november al verplaatst. Om die reden wil zij weten wie dit besluit heeft genomen en hoe het proces rond dit besluit tot stand is gekomen. Ze wil de exacte reden weten waarom er met zo veel snelheid wordt gehandeld.

Mogelijkheden behoud dierenweide

Vrijhof vraagt of is gekeken naar de mogelijkheden de dierenweide te behouden of deze in afgeslankte vorm voort te zetten. Hierbij zou gebruik gemaakt kunnen worden van het project Right to Challenge waarbij vrijwilligers zich inzetten.

Massale ondertekening petitie

Het raadslid van één-Ermelo vraagt zich af wat uiteindelijk de waarde is geweest van de aangeboden petitie voor het behoud van de dierenweide. Die is massaal ondertekend door inwoners van Ermelo. Velen van hen hebben hier in het verleden als kind zelf genoten van de dierenweide en maken nu nog regelmatig een wandeling langs de dierenweide met hun kleinkinderen.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie