Afbeelding
Yvette van den Berg/Pixabay

Pleidooi behoud dierenweide op terrein landgoed Veldwijk

13 september 2022 om 12:43 Natuur en milieu

ERMELO Binnen het bestemmingsplan voor het Zorgpark op landgoed Veldwijk is de aanleg van een dierenweide mogelijk. Tijdens de beeldvormende vergadering werd duidelijk dat meerdere partijen aan de komst daarvan waarde hechten.

Directeur vastgoedontwikkeling Hans Hoepel zegt dat binnen GGz Centraal momenteel de mogelijkheden voor een dierenpark worden onderzocht. Daarbij spelen onder meer de financiën een belangrijke rol. Tevens wordt gekeken of een dierenweide goed samengaat met de zorg die GGz verleent aan hun cliënten.

Mede aanleiding de komst van een dierenweide aan te kaarten is een reactie van Nienke Reuvers. Zij heeft enige jaren op Veldwijk gewerkt en woont nu met man en kinderen naast het landgoed. Ze geeft aan bijna dagelijks bij de kinderboerderij te komen en was dan ook verbaasd en beduusd bij het horen dat dit ‘hertenkampje’ zou verdwijnen.

WAARDEVOL Ze ziet de plek als heel waardevol voor veel mensen. Het is volgens haar een plek van elkaar ontmoeten geworden. Ook een plek waar ouders elkaar ontmoeten met vragen en verhalen over de leuke en minder leuke dingen over het opvoeden. ,,Het is een plek waar grootouders na de markt hun dagelijkse rondje doen en waar mensen van de camping naar toe omen omdat het zo ‘kneuterig’ is.” Zij ziet het als een plek waar kinderen leren met dieren om te gaan. Een handtekeningenactie van haar voor het behoud van de dierenweide heeft ruim vijfhonderd handtekeningen opgeleverd.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie