Paul van Prehn geeft de bal voor, Casper Krop lijkt te laat te komen.
Paul van Prehn geeft de bal voor, Casper Krop lijkt te laat te komen. Wim Balkewimbalke@live.nl

FC Horst komt tekort in derby tegen Hierden ‘Zij waren duidelijk beter’

19 maart 2023 om 23:08 Voetbal

ERMELO De thuisclub had uitgepakt met veel vuurwerk, oranje leeuwen, toeterende jonge fans en een drone, maar in het veld was het vooral Hierden dat bepaalde wat er gebeurde. FC Horst kon het eerste halfuur nog wel mee, maar moest toezien dat Hierden wel read wist met de ruimte die het weggaf: 1-5.

De start was nog wel hoopgevend voor de Ermeloërs, want al na 7 minuten zorgde Roy Kruse voor de openingstreffer. Hij kreeg de bal vanaf rechts van Paul van Prehn en scoorde met een mooi hakballetje.

Na een pittige sliding van Reinier Kok op Mark Bottenheft sloeg de vlam even in de pan. Vanaf dat moment trok Hierden het initiatief naar zich toe. De 1-1 viel na 29 minuten, waarbij Stefan Jansen raak kopte uit een voorzet van Casper Krop. Hierden zette door en na een dieptebal van Jeroen Spoelstra zorgde Bottenheft voor 1-2. De assistent vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Postma zag geen aanleiding om de goal af te keuren. FC Horst zette pas kort voor rust weer aan en Mark van den Bosch zag zijn schot  gestopt worden door Wouter Polhoud.

De tweede helft waren de Ermeloërs niet meer bij machte om de afstanden te belopen. Er vielen gaten en Hierden liep door twee goals van Martijn Ruiter weg naar 1-4. Keeper Tim Crama werd door Ruiter verrast met een lob en misrekende zich vijf minuten voor tijd, wat door Brian Klaassen werd afgestraft. FC Horst hield bij momenten open huis, o.a. Gert Boonen profiteerde niet.  

„De beginfase was prima. De tweede helft kwamen we tekort en werd het veld te groot. De laatste goals waren twee fouten, maar Hierden was duidelijk beter. Wij moesten komen en probeerden het wel, maar werden niet echt gevaarlijk”, aldus trainer John Martens.

Paul van Prehn kon allerminst tevreden zijn. „De eerste 5 a 10 minuten gingen precies zoals we wilden. We probeerden ze toch in de diepte te verslaan met ballen achter hun verdediging en loopacties van Ronald Lok en mij.”

Van Prehn stak de hand in eigen boezem bij de 1-1. ,,Ik was te laat bij die back die de voorzet kon geven. De 1-2 was buitenspel hoorde ik van veel mensen. Maar we konden het zelf maar 70 minuten compact en klein houden. Zij legden de bal achter onze verdediging en waren snel weg. In de laatste 20 minuten ging alles mis. Twee ballen makkelijk door het centrum en een bal die weggepeerd had moeten worden.”

De aanvaller (28) uit Ermelo verlaat FC Horst na zes jaar omdat hij ‘iets anders’ wil. „Ik speel bij FC Horst met vrienden en dat is hartstikke leuk geweest. Als het echt je vrienden zijn, zie je ze buiten het veld ook nog wel. Ik hoop dat Hierden promoveert en dat ik me nog kan ontwikkelen.” Van Prehn had zich de ontmoeting met zijn nieuwe club wel anders voorgesteld. „Er was veel publiek omdat teams uit de regio vrij waren. Dan wil je gas geven en niet met 1-5 op je donder krijgen. Maar we gaven het zelf weg en lieten het lopen. Het wil nog niet echt vlotten na de winterstop, maar door die gevaarlijke degradatieregeling moeten we wel punten gaan pakken.” Dat beseft ook Martens. „We hebben dat al weken geleden aangewakkerd. We staan zesde maar hoeven niet meer naar plek 4 te kijken. We moeten zien weg te blijven van plek 9. Het wordt nog heel spannend.”

2e klasse I: FC Horst - Hierden 1-5 (1-2). 7. Roy Kruse 1-0, 29. Stefan Jansen 1-1, 37. Mark Bottenheft 1-2, 60. Martijn Ruiter 1-3, 70. Ruiter 1-4, 86. Brian Klaassen 1-5.

Marco Jansen

Paul van Prehn baalt van een gemiste kans.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie