De officiële onthulling van de naam door wethouder Van der Velden en Marc Broere.
De officiële onthulling van de naam door wethouder Van der Velden en Marc Broere. Wijnand Kooijmans

‘Sportpark Zanderij’ wordt de naam van het nieuwe sportcomplex

13 mei 2022 om 13:48 Overig

ERMELO Het complex met nieuw zwembad en sporthal krijgt de naam Sportpark Zanderij. De officiële naam werd onthuld door wethouder Leo van der Velden en Marc Broere, directeur van Interactie.

De twee kregen assistentie van Shoib Sultana. Het gezin waarvan hij deel uitmaakt behoorde tot de vijftig inzenders van de winnende naam. De vader van het sinds vier jaar in Ermelo wonende gezin uit Afghanistan kreeg een 60-badenkaart aangeboden, voor de kinderen van het gezin waren er eveneens presentjes. 

PASSEND Wethouder Leo van der Velde vindt de gekozen naam passend bij de locatie waar het nieuwe sportcomplex gebouwd wordt. Hij wees erop dat de laatste vier jaar moeilijk zijn geweest om draagvlak voor de bouw te vinden. Terwijl het huidige Calluna en de Wethouder Balverszaal echt naar zijn mening aan vervanging toe zijn. Met de onthulling van de naam op het bouwbord wordt alle ellende van de laatste vier jaar afgespoeld volgens de wethouder.

OPENING De verwachting is dat het nieuwe complex begin 2024 kan worden opgeleverd en de officiële opening in het eerste kwartaal van dat jaar kan plaatsvinden. Tot die tijd blijven de bestaande sportaccommodaties geopend, al wenste de wethouder de gebruikers veel sterke toe bij het gebruik. Marc Broere hoopt straks een grote diversiteit aan sporters en bezoekers te mogen ontvangen. Volgens hem draagt het complex bij aan een energiek Ermelo.

Aan de vervanging van de naam Wethouder Balvers is nog niet gedacht. Mogelijk kan, zo geeft wethouder Van der Velden aan, aan de nieuwbouw de naam Wethouder Balvershof worden verbonden. Ook kan er mogelijk een straatnaam naar hem worden vernoemd. De bekendmaking van de naam werd onder meer bijgewoond door Hans van Zetten, de ambassadeur van het nieuwe sportcomplex.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie