Wethouder Leo van der Velden en Diane Nijland, programmamanager van de Veluwe op 1, onthullen eerste bord.
Wethouder Leo van der Velden en Diane Nijland, programmamanager van de Veluwe op 1, onthullen eerste bord. Wijnand Kooijmans

Onthulling nieuwe Veluwse welkomstborden

11 maart 2022 om 16:00 Recreatie

ERMELO Ermelo heeft de primeur van het eerste Veluwse welkomstbord. Het werd aan de Stakenbergweg op de grens van de gemeenten Ermelo en Nunspeet onthuld door wethouder Leo van der Velden. Die kreeg daarbij assistentie van Diane Nijland, programmamanager van de Veluwe op 1. Er worden in Ermelo in totaal elf borden geplaatst. 

Streven is dat uiteindelijk 21 gemeenten deze borden plaatsen zodat er uniformiteit komt in de bebording en de Veluwe als één totaal gebied wordt uitgedragen. Wethouder Van der Velde wees erop dat het moment van het welkom heten van bezoekers best bijzonder genoemd mag worden omdat het samenvalt met de komst van de eerste Oekraïense vluchtelingen in Ermelo. Hij vindt de borden passen bij de hoge kwaliteit van natuur- en cultuurbeleving die de Veluwe heeft te bieden. Ook gaat het om frisse borden die duurzaam zijn en een verhaal vertellen. De borden vindt Van der Velden ook in het belang van de ondernemers. Streven is de seizoenen te verlengen zodat er het jaarrond sprake is van een aantrekkelijke Veluwe voor de bezoekers.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie