Annemerel Peeters luistert met een open blik. ,,Uitgangspunt is dat jij oké bent zoals jij bent.
Annemerel Peeters luistert met een open blik. ,,Uitgangspunt is dat jij oké bent zoals jij bent." Foto: Marco Jansen

Annemerel van Breinlief helpt volwassenen die vastlopen in hun werk of privésituatie

Zakelijk

HARDERWIJK Met haar praktijk bureau Breinlief helpt GZ-psycholoog Annemerel Peeters (37) uit Harderwijk mensen met een bijzonder brein. Ze lopen vast in hun werk of privé en kunnen alle ballen niet meer omhoog houden. ,,Ik help mensen met meer compassie naar zichzelf te kijken.” 

Annemerel is gezondheidszorgpsycholoog met als specialisatie neuropsychologie. „Dit is een richting die zich bezig houdt met de relatie tussen hersenen en gedrag. Dit van zowel zieke, beschadigde als gezonde hersenen in combinatie met gedrag.” Zij heeft 14 jaar ervaring in de verpleeghuiszorg. ,,Ik werkte veel met ouderen die een hersenziekte of -beschadiging op hadden gelopen, zoals dementie of een beroerte. Hun brein werkt daardoor ‘anders’ en dit heeft effect op de manier waarop zij de wereld ervaren, hun denken en gedrag.”

Mensen worstelen vaak met verwachtingen, hebben het gevoel tekort te schieten

BIJZONDER BREIN De afgelopen jaren kwam zij privé herhaaldelijk in contact met vrouwen die er op latere leeftijd achter kwamen dat zij een ‘bijzonder brein’ hebben. „Neurodiversiteit slaat op een andere breinwerking, een andere manier van denken en ervaren. Denk hierbij aan autisme, ADHD, hoogbegaafdheid. Deze vrouwen voelen zich vaak een leven lang wat anders, niet helemaal begrepen of ze kunnen de aansluiting met anderen niet vinden. Het zijn vrouwen die ogenschijnlijk alles voor elkaar hebben, maar waarbij het heel veel moeite of energie kost om alles goed te doen. Ze worstelen vaak met verwachtingen, hebben het gevoel tekort te schieten of denken al die ballen niet meer in de lucht te kunnen houden. Dat uit zich in vermoeidheid en soms ook psychische klachten. Ik was één van hen. Toen ik er achter kwam dat mijn brein anders werkt, ben ik mijn leven anders gaan inrichten en dat heeft mij veel opgeleverd. Ik heb meer energie en mijn gevoel van eigenwaarde is enorm gestegen.”

Een belangrijk element in de behandeling het leren begrijpen van je eigen brein


MET COMPASSIE NAAR JEZELF KIJKEN Met bureau Breinlief is Annemerel gestart in september. Zij helpt volwassenen die vastlopen in hun werk of privésituatie. Meestal vrouwen, maar het kunnen ook mannen zijn. „Bij psychologische hulp is een klik met je behandelaar belangrijk. Daarom starten we altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als we verder samen op onderzoek gaan, is een belangrijk element in de behandeling het leren begrijpen van je eigen brein en hoe dat doorwerkt in jouw leven. In meerdere gesprekken zoeken we verder uit wat belangrijk is voor jou, wat er echt toe doet. Zodat jij waardevol kunt leven zoals past bij jouw brein. Uitgangspunt is dat je oké bent zoals je bent. Het levert inzichten op en mensen leren met meer compassie en mildheid naar zichzelf te kijken. Voor veel mensen die voor zichzelf heel hoge eisen stellen of willen voldoen aan onbewuste verwachtingen van anderen is dat een enorme verademing. Ik luister met een open blik, kijk liefdevol mee en geef uitleg.”


Bijzonder is dat bureau Breinlief volledig online werkt. ,,Veel cliënten vinden dit prettig, in gesprek vanuit je eigen huis. Het is makkelijk in te plannen en laagdrempelig.”

Meer info op www.breinlief.nl.

Marco Jansen

advertentie
advertentie
Afbeelding
GGz centraal houdt zich niet aan afspraken die met overheden zijn gemaakt over foerageergebied 19 uur geleden
Afbeelding
Professioneel skeleton atleet Kimberley Bos is terug en legt de focus op het wereldkampioenschap 26 nov, 20:00
Afbeelding
Na 28 jaar bij de VVD in Gelderland neemt Jan Markink afscheid: Ik vind het nu tijd om het stokje over te dragen 26 nov, 14:28
Afbeelding
De pop-up store van Tamara en Debbie geeft gratis speelgoed weg aan gezinnen die het niet zelf kunnen betalen 26 nov, 14:11
Afbeelding
Auto botst tegen fietser, automobilist vermoedelijk onder invloed 26 nov, 12:52
Afbeelding
Eerste editie ‘Dassen TrailRun’ Ermelo door Stichting Veluwe Sportief, van kids tot masters 26 nov, 10:00
Afbeelding
Binnenstad Harderwijk deze kerst extra feestelijk: kerstpakketten actie, Santa Run en creatieve kerstmarkt 25 nov, 20:00
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie