Met de transformatie van twee vakantieparken vormt de gemeente Ermelo 65 recreatiewoningen om in reguliere woningen.
Met de transformatie van twee vakantieparken vormt de gemeente Ermelo 65 recreatiewoningen om in reguliere woningen. Pixabay

Transformatie laatste twee parken in recreatiecluster Horst; in totaliteit 400 ‘nieuwe’ woningen door omvorming 13 parken naar wonen

18 december 2023 om 11:00 Wonen

ERMELO Met de transformatie van twee vakantieparken vormt de gemeente Ermelo 65 recreatiewoningen om in reguliere woningen. Het gaat om de parken Timar Imor en ’t Loo. Het is de laatste stap in het proces om de recreatieparken in het recreatiecluster Horst een woonbestemming te geven.

Het betekent het einde van een traject dat in 2018 in gang is gezet. Op basis van het project vitale vakantieparken konden eigenaren van parken besluiten in aanmerking te komen voor een woonbestemming. Voorwaarde was dat de parken niet meer waren te exploiteren als vakantiepark. Dat leidde, zo geeft wethouder Hugo Weidema aan, tot gesprekken met verschillende parken en eigenaren in het cluster Horst over de toekomstmogelijkheden. Voor dit cluster is gekozen omdat hier veelal kleinere parken zijn gelegen, dit in tegenstelling tot de parken in het gebied rond de Leuvenumseweg.

VIERHONDERD

Dat leidde tot een plan met als doel de kwaliteit van het totale gebied te verbeteren. Samen met de huisjeseigenaren en beheerders van de parken heeft de gemeente in de afgelopen jaren in totaal vierhonderd recreatiewoningen om weten te vormen tot een woonbestemming.

DERTIEN PARKEN

Het gaat om dertien parken. Om de omvorming tot wonen mogelijk te maken is er in 2020 een visie opgesteld, samen met de betrokkenen. De visie kreeg daarna groen licht van de gemeenteraad. Dat maakte dat in een snel tempo bestemmingsplannen konden worden ingediend.

GROEN EN DUURZAAM

Voorwaarde is dat de parken groen blijven en dat zo veel mogelijk wordt ingezet op duurzaamheid. Hiermee moet het gebied Horst het groene karakter behouden en wordt de kwaliteit van dit gebied versterkt.

Buiten de dertien kleinere parken wacht ook een groter park op de transformatie naar wonen. Het gaat om de Horsterhoeve aan de Horster Engweg in Ermelo. 

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie