Er wordt maar beperkt gebruik gemaakt van de mogelijkheid een starterslening voor de aankoop van een huis te verkrijgen van de gemeente Ermelo.
Er wordt maar beperkt gebruik gemaakt van de mogelijkheid een starterslening voor de aankoop van een huis te verkrijgen van de gemeente Ermelo. Pixabay

Slechts vier aanvragen startersleningen in Ermelo: eigen woning voor starters niet haalbaar

24 mei 2023 om 10:00 Wonen

ERMELO Er wordt maar beperkt gebruik gemaakt van de mogelijkheid een starterslening voor de aankoop van een huis te verkrijgen van de gemeente Ermelo. Waren er in 2015 nog 22 aanvragen, het afgelopen jaar daalde dit aantal naar vier. 

Het college van burgemeester en wethouders ziet in de evaluatie van de starterslening geen reden deze aan te passen. Als mogelijke oorzaak voor de vermindering van het aantal aanvragen wordt de stijging van de prijzen genoemd. Een hypotheek met daarop een starterslening biedt voor starters niet voldoende financiële ruimte een eigen woning aan te kopen.

Voor dit jaar is 420.000 euro beschikbaar om startersleningen te verstrekken. Voor komend jaar moet opnieuw een maximaal bedrag worden bepaald. Het gaat om leningen die binnen dertig jaar moeten worden afbetaald. 

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie