Het plan biedt de mogelijkheid het bestaande kinderdagverblijf Knorretje te actualiseren en een uitbreiding mogelijk te maken.
Het plan biedt de mogelijkheid het bestaande kinderdagverblijf Knorretje te actualiseren en een uitbreiding mogelijk te maken. Pixabay

Kinderdagverblijf Knorretje aan Buitenbrinkweg in Ermelo mag uitbreiden

24 februari 2023 om 16:19 Wonen

ERMELO Door de gemeente Ermelo wordt het ontwerp-bestemmingsplan voor het perceel Buitenbrinkweg 81 in procedure gebracht. Het plan biedt de mogelijkheid het bestaande kinderdagverblijf Knorretje te actualiseren en een uitbreiding mogelijk te maken.


Door de eigenaar is gebruik gemaakt van de saneringsregeling intensieve veehouderij waarmee de agrarische bestemming van het perceel is komen te vervallen. Het bestaande kinderdagverblijf is daarmee een hoofdfunctie geworden. Dat is in strijd met het huidige bestemmingsplan. In het nieuwe plan blijft de bedrijfswoning behouden en de nevenfunctie feestzaal. De uitbreiding van het kinderdagverblijf betreft het vervangen van een tijdelijke unit van tachtig vierkante meter door een permanente bebouwing van 210 vierkante meter.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie