Afbeelding
Foto: Pixabay

Polskamp vraagt uitbreiding productiecapaciteit aan

4 maart 2022 om 09:23 Politiek

ERMELO Het Ermelose college van burgemeester en wethouders kan niet alle vragen van de ChristenUnie en Progressief Ermelo rond het bedrijf Polskamp nog beantwoorden. In algemene zin wordt wel aangegeven dat de aanvragen die zijn ingediend voor uitbreiding van de productiecapaciteit niet in strijd zijn met het bestemmingsplan.

In 2013 is aan Polskamp vergunning verleend voor de productie van honderdduizend ton per jaar. Tijdens twee controlebezoeken zijn een aantal overtredingen geconstateerd. Onder meer dat meer werd geproduceerd dan op grond van de vergunning is toegestaan. Dat maakt dat door het bedrijf vergunning is aangevraagd voor verdubbeling van de productie, waarbij het deels om legalisatie en deels om uitbreiding gaat. Het college heeft de omgevingsdienst Noord-Veluwe gevraagd in welke mate het aantal verkeersbewegingen toeneemt met vrachtwagens. Zodra dit bekend is, worden beide partijen hierover nader geïnformeerd door het college.

Door het bedrijf is in 2020 bij de provincie Gelderland een aanvraag voor een vergunning ingediend in het kader van de Wet natuurbescherming. Dit gezien de ligging van het bedrijf in de directe omgeving van Natura 2000 gebied. In het kader van deze wet moet ook stikstof worden meegewogen die ontstaat door extra verkeer. De aanvraag is nog in behandeling bij de provincie.

Aangegeven wordt dat de omgevingsdienst handhavend optreden tegen het bedrijf niet had kunnen voorkomen. Dit is een bevoegdheid van het college. Naar aanleiding van de geconstateerde overtredingen zijn er meerdere gesprekken gevoerd met het bedrijf. Uiteindelijk heeft het college besloten om het handhavingsproject in te zetten omdat de geconstateerde overtredingen niet waren beëindigd en geen nieuwe ontvankelijke aanvraag was ingediend. Die is nu wel ingediend.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie