Afbeelding
pixabay

Opnieuw vragen over vergunning Polskamp

23 februari 2022 om 09:44 Politiek

ERMELO De fracties van ChristenUnie en Progressief Ermelo zijn niet tevreden met de tot nu toe ontvangen antwoorden van het college van burgemeester en wethouders rond de verleende vergunning aan het bedrijf Polskamp op bedrijventerrein Kerkdennen.

De signalen die men ontvangt vanuit de samenleving maakt dat nieuwe vragen zijn gesteld. De conclusie wordt getrokken dat bij het bedrijf kennelijk twee overtredingen zijn geconstateerd waarvoor niet de vereiste vergunning was aangevraagd. En daarnaast het overschrijden van de normen die gelden voor afvalwaterlozing zijn overschreden. Met als gevolg het opleggen van twee dwangsommen.

Beide partijen willen weten of de nu aangevraagde vergunning betrekking heeft op legalisatie van een bestaande praktijk of dat deze betrekking heeft op een daadwerkelijke uitbreiding van de productiecapaciteit.

Indien de vergunning, al dan niet deels, betrekking heeft op extra productie door Polskamp ten opzichte van de huidige situatie, dan wil men weten hoe groot de daarmee gepaard gaande toename van het aantal verkeersbewegingen is en dan vooral het aantal vrachtwagens. Ook wordt gevraagd door Progressief Ermelo en de ChristenUnie of dit een factor is die meespeelt in de toetsing van de vergunningsaanvraag.

De twee fracties willen weten of de omgevingsdienst Noord Veluwe had kunnen en moeten voorkomen dat een situatie ontstond rondom Polskamp die noodzaakte tot handhaving met behulp van het opleggen van een dwangsom. Maar ook vraagt men welke rol de gemeente zelf hierin heeft gespeeld.

Het bedrijf krijgt vergunning voor het vergroten van de productiecapaciteit van honderdduizend naar tweehonderdduizend ton per jaar. Ook wordt de interne zuivering voor afvalwater aangepast en de koelcapaciteit vergroot.
Het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven dat de vergunning niet kan worden geweigerd omdat de aanvraag van het bedrijf aan alle wet- en regelgeving voldoet. De uitbreiding valt onder het geldende bestemmingsplan.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie