Er komt een extra onderzoek naar gemeentewerf in Ermelo. De huidige staat van de gemeentewerf voldoet niet meer.
Er komt een extra onderzoek naar gemeentewerf in Ermelo. De huidige staat van de gemeentewerf voldoet niet meer. Pixabay.com

Deels of volledige nieuwbouw gemeentewerf Ermelo? Gemeente doet opnieuw onderzoek

7 december 2022 om 12:00 Politiek

ERMELO Er komt een extra onderzoek naar gemeentewerf in Ermelo. De kosten worden gedekt uit de twintigduizend euro die eerder aan dit project beschikbaar is gesteld. 

De huidige staat van de gemeentewerf voldoet niet meer. Opslag, achterstallig onderhoud en efficiëntie maken dat op korte termijn maatregelen moeten worden genomen om tot verbeteringen te komen. Een eerste onderzoek wijst uit dat deels nieuw en deels verbouwen of volledige nieuwbouw van de aanwezige opstallen elkaar qua kosten nauwelijks blijken te ontlopen. 

KERKDENNEN IN 2050 WOONWIJK

Dat het college van burgemeester en wethouders kiest voor een nieuw onderzoek is voornamelijk een gevolg van het besluit van de raad dat het bedrijventerrein Kerkdennen in 2050 moet zijn omgebouwd tot een woonwijk. Dat heeft consequenties voor de locatie van de werf. Er komt nu een locatie-oriëntatie aan de hand van een hernieuwd programma van eisen.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie