Afbeelding
Pixabay.com

Tomassen blijft heikel twistpunt, Stichting DOEH vraagt stukken op

27 juni 2022 om 10:21 Politiek

ERMELO De stichting DOEH wil via een verzoek op de wet openbaarheid van bestuur (WOB) boven water halen hoe de stand van zaken is met betrekking tot het verlenen van een nieuwe vergunning aan eendenslachterij Tomassen Duck-To.

Aanleiding is de zitting van de Raad van State en de daar gemaakte opmerkingen van de jurist van de Bangkok Ranch Group als eigenaar van de slachterij. Hier werden de bezwaren van Tomassen behandeld tegen de door de gemeente opgelegde dwangsommen aan het bedrijf tot een totaalbedrag van ruim zevenhonderdduizend euro. De Raad van State heeft naar aanleiding van de behandeling inmiddels besloten dat het bedrijf zes weken de tijd krijgt om aan alle vergunningen te voldoen.

KORTE TERMIJN Voor DOEH spelen vooral vragen een rol over de opmerking van de jurist van de Bangkok Ranch Group die eigenaar is van het bedrijf. Die gaf aan dat op zeer korte termijn een nieuwe vergunning kan worden verleend aan Tomassen Duck-To. De vergunningverlening zou zelfs al definitief zijn. Door het bedrijf is volgens de jurist van hen een nieuwe ruimtelijke onderbouwing aangeleverd die is goedgekeurd door de gemeente.

CONTACT Via het WOB-verzoek wil DOEH inzage krijgen in de documenten van onder meer de ambtenaren waaruit blijkt dat de nieuwe ruimtelijke onderbouwing is goedgekeurd. Maar ook in de mails, telefoonlogs en WhatsApp-berichten die over dit onderwerp gaan. Dit gezien de uitlatingen van de jurist bij de Raad van State dat over het verlenen van de vergunningen dagelijks door de gemeente met hem contact is geweest over het verlenen van de vergunning.

De gemeenteraad van Ermelo is in een besloten zitting bijgepraat over de stand van zaken rond het al dan niet verlenen van vergunningen aan Tomassen Duck-To. Lopende rechtszaken maken dat een openbare behandeling als ongewenst wordt gezien. Ermelo hanteert de regel dat over zaken die onder de rechter zijn niet in het openbaar een discussie wordt gevoerd. 

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie