Afbeelding
pixabay

Leden geroyeerd: wie vertegenwoordigt BurgerBelangen nog?

8 februari 2022 om 12:44 Politiek

ERMELO Wie vertegenwoordigt BurgerBelangen Ermelo nog in de raad? Door het bestuur is fractievoorzitter Bart van der Knaap geroyeerd. Dit gaat ook nog gebeuren met raadslid Ben Noorloos en de fractievertegenwoordigers Jiska Wijnen en Jan Hofmeijer.

Tegelijkertijd heeft Bart van der Knaap samen met Ben Noorloos het vertrouwen in Han Wilhelm opgezegd. De vraag is of deze zijn raadswerk nu buiten de fractie moet voortzetten. Volgens Van der Knaap is Wilhelm de afgelopen jaren solistisch bezig geweest binnen de fractie. Samenwerking wordt door hem niet meer mogelijk gevonden.

De zaak escaleerde vorige week toen bleek dat van der Knaap een ondersteuningsverklaring had ondertekend voor de nieuwe partij één-Ermelo. Dit als vriendendienst aan de nieuwe partij. Die ondertekening kwam voor BurgerBelangen Ermelo als een donderslag bij heldere hemel al was volgens Wilhelm al enige tijd bekend dat Van der Knaap heulde met de nieuwe partij. ,,Dit komt over als een bijzonder onfrisse daad. Ik snap ook dat dit hoogverraad wordt genoemd.” Wilhelm geeft aan dat de geroyeerde leden al hadden aangegeven te stoppen. Dat hij uit de fractie wordt gezet noemt hij een vreemde actie. Hij is van mening dat hij nog als enige de fractie van BurgerBelangen kan vertegenwoordigen. 

Hij ziet de actie hem uit de fractie te zetten als een laatste stuiptrekking van Van der Knaap en noemt het handelen van hem als een bijzonder slecht en dramatisch einde van de politieke carrière van Van der Knaap. Wilhelm betitelt hem als een kampioen ritselen.

Het moet vandaag duidelijk worden wie BurgerBelangen vertegenwoordigt, dan is er een raadsvergadering waar de kemphanen elkaar ontmoeten.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie