Afbeelding
pixabay

Rel rond steunbetuiging: vriendendienst of hoogverraad?

7 februari 2022 om 10:00 Overig

ERMELO In Ermelo is ophef ontstaan rond huidig fractievoorzitter Bart van der Knaap van BurgerBelangen Ermelo. Tijdens de zitting rond de verkiezingsdocumenten werd bekend dat hij een steunbetuiging heeft ondertekend voor één-Ermelo, de partij die als nieuweling gaat deelnemen aan de verkiezingen in de gemeente Ermelo.

Van der Knaap zelf spreekt over een vriendendienst voor de nieuwe partij. Lijsttrekker Han Wilhelm van BurgerBelangen Ermelo geeft aan dit voor hem als een donderslag bij heldere hemel komt. ,,Al was bij ons al wel lange tijd bekend dat hij heulde met één-Ermelo.” 

,,De steunbetuiging is een vriendendienst vanuit de overtuiging voor open verkiezingen. Verder heb ik geen enkele functie bij de nieuwe partij. Het fractievoorzitterschap is een aangelegenheid voor de fractie van BurgerBelangen Ermelo. Ondertussen maak ik gewoon mijn werk af voor de mensen die in 2018 op mij hebben gestemd.”

Han Wilhelm: ,,Het is voor mij onbegrijpelijk dat iemand, die heeft aangekondigd de politiek te verlaten, zoiets doet voor een concurrerende partij. Nota bene een partij die heeft aangekondigd geen zittende raadsleden op de kieslijst te willen plaatsen. Wat heeft Bart daar dan te zoeken? Het enige mogelijke antwoord: hij wil kandidaat wethouder worden voor één-Ermelo.” 

Wilhelm geeft aan dat Van der Knaap de fractie niet heeft ingelicht over de steunbetuiging. ,,Ik kwalificeer dit als geritsel en achterkamertjespolitiek van iemand die altijd beweerde daar tegen te zijn en dat voor een partij die trompetterde daar ook wars van te zijn. Voor de huidige coalitie zal dit overkomen als een bijzonder onfrisse daad. Ik snap dat dit hoogverraad wordt genoemd.” 

Volgens Wilhelm heeft Van der Knaap in de afgelopen tijd gepoogd om het voortbestaan van BurgerBelangen Ermelo te belemmeren.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie