Afbeelding
Pixabay

Rechtszaak rond Bar Twinns

Politiek

ERMELO Voormalig eigenaar Casper Meijbaum van bar Twinns in Ermelo wil een geding aanspannen tegen de gemeente Ermelo om alsnog zijn recht te halen. Dat laat zijn advocaat Peter J. Graafstal weten in een schriftelijke reactie aan de raadsleden.

Wijnand Kooijmans

In zijn reactie hekelt Graafstal het onderzoek naar de drie langlopende dossiers, zoals dat is uitgevoerd door het bureau Necker van Naem. Hij vindt dat het juiste beeld over de dossiers onvoldoende uit de verf komt en het bureau probeert de vergaande consequenties te bagatelliseren en verdoezelt datgene wat al tijden knelt en de burgers boos maakt.

Meijbaum zelf geeft in zijn verhaal aan het onderzoek te zien als een ‘geromantiseerde’ weergave van een fiks aantal details in zijn zaak. In de uitkomsten kan hij zich volledig niet vinden. ,,De stroom van onterechte besluiten van Baars, persoonlijk door hem op de man gericht en mijn vele klachten over deze burgemeester worden niet genoemd, dat pesterige gedrag blijft goeddeels buiten beeld zo ook de voor Baars onmiskenbare negatieve uitspraken van rechter en de afdeling rechtspraak van de Raad van State.” Meijbaum vindt dat de indruk ontstaat dat de onderzoekers een beetje met de inhoud de overwegingen van de rechters in hun maag zitten.

Meijbaum vindt dat de raad onvoldoende op de hoogte is gehouden van wat er allemaal heeft gespeeld in de tijd dat hij eigenaar was van bar Twinns. Anders had de raad naar zijn mening wel ingegrepen. Hij geeft aan dat de raad niet naar waarheid op de hoogte is gebracht. Zoals hij het ook betreurt dat in het onderzoeksrapport met geen woord wordt gerept over de meerdere gesprekken die hij heeft gevoerd met oud-burgemeester Baars.

De oud-ondernemer vraagt zich af hoe het onderzoeksbureau tot de conclusie kan komen dat door de gemeente binnen de grenzen van de wet is gehandeld. Hij vraagt zich af of de onderzoekers de uitspraken van de rechtbank en de Raad van State wel goed hebben gelezen. Door hen is Meijbaum steeds in het gelijk gesteld.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 41 minuten geleden
Afbeelding
Trainen volgens Wiel Coerver-methode tijdens Jeugdvoetbaldagen DVS’33 3 uur geleden
Afbeelding
Cabaretduo Eer & Nan speelt ‘Terugblik, vooruit!’ in De Rehobothkerk 4 uur geleden
Afbeelding
Van wanhoop tot feest bij open dag AZC in Harderwijk 7 uur geleden
Afbeelding
Scooterrijders botsen frontaal op elkaar 9 uur geleden
Afbeelding
Ermelose Noor Oosterhoff Nederlands Kampioen Muay Thai 19 uur geleden
Afbeelding
Moonlight kanoën bij De Kanovijver ter ere van 50 jaar Ermelo gisteren