Afbeelding
Foto: Shutterstock

Drie partijen niet aanwezig

31 augustus 2021 om 08:58 Algemeen

ERMELO - De drie partijen die betrokken zijn bij het onderzoek naar de drie langlopende dossiers in Ermelo hebben besloten woensdagavond niet aanwezig te zijn bij de behandeling door de raad  van deze dossiers.

Wijnand Kooijmans

Duidelijk was al dat de drie partijen zich onvoldoende gehoord voelen door het onderzoeksbureau. Men heeft besloten weg te blijven vanwege de toegemeten inspraaktijd. Deze is maximaal vijf minuten maar kan nog teruggebracht worden indien er zich meerdere insprekers aandienen. Wel is aangegeven dat mogelijk wat extra spreektijd kan worden toegekend.

De betrokken partijen bij de dossiers Bar Twinns, Tomassen Duck To en Ten Hove vinden dat de spreektijd onvoldoende is om hun mening over de uitkomsten van het onderzoek naar voren te brengen. Wel hebben twee partijen een uitgebreide schriftelijke reactie ingediend bij de gemeenteraad. Onder meer wordt gevraagd om een aanvullend onderzoek omdat niet alle conclusies duidelijk zijn. De Stichting DOEH heeft onder meer afstand genomen van het feit dat de onderzoekers geen weerwoord hebben gevraagd aan voormalig burgemeester André Baars terwijl de zwarte piet toch vooral bij hem wordt neergelegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie