Afbeelding
Foto: Shutterstock

Langlopende dossiers pas na de zomer in raad

8 juli 2021 om 15:58 Algemeen

Ermelo - De belofte het onderzoek naar de langlopende dossiers nog voor de zomervakantie af te handelen houdt geen stand. De behandeling vindt nu pas plaats in september.

Wijnand Kooijmans

Het gaat om de onderzoeken naar de dossier van Bar Twinns, pallet- en timmerfabriek Ten Hove en Tomassen Duck To. Ten Hove heeft in de tussentijd overigens bezwaar aangetekend tegen de dwangsommen die hem door de gemeente zijn opgelegd in verband met de aanwezigheid van zonder vergunning gerealiseerde bouwwerken. Hij wil deze behouden.

Het onderzoek is al wel klaar. De gemeenteraad heeft echter besloten dat de besluitvorming zo zorgvuldig mogelijk moet plaatsvinden. Dat is de reden dat behandeling voor de zomervakantie niet lukt. Woensdag 14 juli is de laatste vergadering en deze staat in het teken van de voorjaarsnota.

De resultaten worden nu 1 september in een openbare raadsvergadering behandeld. Inwoners krijgen op dat moment ook de gelegenheid in te spreken. Het debat in de raad vindt 8 september plaats met zo mogelijk ook besluitvorming over de aanbevelingen en conclusie.

Naast de langlopende dossiers heeft de raad van  Ermelo ook nog enkele andere moties aangenomen die om uitvoering vragen. Het gaat om het beter positioneren van de organen van de raad, zoals de klankbordgroep. Ook moet er een nieuwe organisatieverordening voor de raad komen. De verwachting is dat alle moties voor de herfstvakantie zijn uitgevoerd.

De raad heeft er voor gekozen drie dossiers te onderzoeken waar onder meer de roep van BurgerBelangen Ermelo en het CDA was minimaal vijf dossiers te onderzoeken. De gekozen dossiers scoorden hoog in de enquête die onder de inwoners is gehouden om aan de weet te komen welke dossiers zij behandeld wilden zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie