Afbeelding
Pixabay

Inwoonster Ermelo krijgt geen geld voor rolstoeltoegankelijk maken woning, verhuizen beste optie volgens college

25 maart 2024 om 15:00 Politiek

ERMELO Een bezwaarschrift tegen het niet toekennen van een tegemoetkoming in de kosten van aanpassing van de huidige woning door een inwoonster van Ermelo wordt door het college van burgemeester en wethouders ongegrond verklaard.

Door haar ziekte ondervindt de vrouw beperkingen bij het verplaatsen van haar rolstoel in huis. De aanvraag om een financiële bijdrage in de aanpassing van de woning werd in eerste instantie afgewezen door het college. Dat leidde tot een nieuwe aanvraag die, zo zegt wethouder Sarath Hamstra, eveneens is afgewezen.

Volgens hem is de tweede aanvraag in essentie gelijk aan de eerste aanvraag en blijkt uit niets dat de omstandigheden zijn gewijzigd. Dat de gezondheid van de aanvrager afneemt ziet het college als voorzienbaar gezien de progressieve aandoening die de vrouw heeft.

De commissie bezwaarschriften was van mening dat er wel sprake was van een nieuwe aanvraag en het college daarover een besluit moest nemen. Volgens Hamstra zijn de aanpassingen die de bezwaarde wenst niet voldoende om de woning geheel rolstoeltoegankelijk te maken. De slaapkamer is te klein en de badkamer ook. Om daarvoor een oplossing te vinden is naar de mening van het college een bedrag nodig van zestigduizend euro.

Volgens het college is het beter dat de bewoonster verhuist en daarmee in aanmerking komt voor een bedrag van zesduizend euro om de woning aan te passen. Dat de gemeente de zaak in de openbaarheid brengt heeft volgens Hamstra te maken met het feit dat de betreffende bewoonsters meerdere opties zijn aangeboden te verhuizen.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie