Afbeelding
Foto door form PxHere

Borrelen vanuit huis? Zo maak je de perfecte thuisbar!

11 januari 2023 om 14:08 Partnercontent

Door de inflatie is het helaas niet zo aantrekkelijk meer om naar de kroeg te gaan om een drankje te doen. Dit is voor veel mensen bijna niet meer te betalen. Maar wie zegt dat je niet gewoon thuis naar de kroeg kan gaan? Het is leuk en makkelijk om thuis een eigen bar te maken waar je vrienden altijd terecht kunnen om een lekkere Bacardi limon of een biertje te drinken. Wil je weten hoe je dit het beste aanpakt? Lees er alles over in deze blog. 

Hoe begin je?

Om te beginnen met het bouwen van je eigen bar, moet je eerst weten hoe groot je het wil maken. Kijk naar hoeveel ruimte je hebt en pas je bar hier op aan. Het is hierbij goed om te kijken naar hoeveel mensen er naar verwachting komen te zitten. Zo is er voor iedereen altijd plek genoeg. Begin vervolgens met een voetstuk en bouw vanuit hier omhoog. Zorg dat het stevig genoeg is en dat er voldoende plek is voor glazen en flessen. Zorg er ook voor dat een koelkast in verwerkt wordt, zodat je drankjes lekker koud kunnen blijven. Maak tot slot een gat waar je een tap of wasbak in kwijt kan.

Decoratie

Staat de basis van je bar inmiddels gereed? Dan is het tijd voor de nodige aankleding. Een bar moet namelijk wel gezellig gemaakt worden. Begin met leuke sfeerverlichting. Oude hanglampen boven de bar zorgen al voor een hoop gezelligheid. Kies hierbij wel voor een doffere en gelere kleur licht. Wil je je bar liever een iets modernere uitstraling geven? Kies dan voor ledverlichting in leuke felle kleuren.

Kleed vervolgens de rest van de bar aan met losse decoratie. Hang bijvoorbeeld wat bordjes met biermerken op of misschien gewoon simpelweg wat foto’s van jou en je vrienden. Zo voelt het al snel echt als jullie plek.

De lekkerste drankjes

Tot slot is de bar natuurlijk niet compleet zonder inhoud. Zijn jullie enkel bierliefhebbers? Dan heb je aan een biertap genoeg. Toch kan het soms ook erg lekker zijn om eens wat anders te drinken. Ga bij je vrienden na wat ze graag drinken en haal hiervan wat flessen in huis. Zorg ook voor wat standaard drinken, bijvoorbeeld een lekkere witte rum of whisky. Zo heb je  altijd voor ieder wat wils in je bar en zijn jullie klaar voor heel veel gezellige avonden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie